Ünlü sanatçılardan Cumhuriyet'e destek ziyareti!

Tarık Akan ve Rutkay Aziz, Cumhuriyet'e destek vermek için gazete binasına geldi.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü sanatçılardan Cumhuriyet'e destek ziyareti!

Ünlü sanatçılar Tarık Akan ve Rutkay Aziz, Cumhuriyet gazetesinin Şişli'deki merkezine gelerek gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakıröz'le görüştü.



Çıkışta ilk olarak açıklamayı Rutkay Aziz yaptı. Aziz, "Cumhuriyet Gazetemiz Türkiye Cumhuriyetimizle özdeş bir gazetedir. Her koşulda korunması gereken bir gazetedir. Hem gazetemizi hem de onun emekçilerini saygıyla selamlıyorum" dedi. 



AKAN'DAN THY'YE TEPKİ



Tarık Akan da, "Gazetemiz her şeyimiz. 90 yıldır laik, cumhuriyetçi, Atatürkçü çok önemli bir gazete. Tüm çalışanların her zaman yanında olduğumuzu göstermek için geldik" dedi. THY'nin sabah Cumhuriyet gazetesine yönelik uygulamasına tepki gösteren Akan," Bugün duydum, havayollarından gazeteyi yasaklamışlar, hiçbir şey ifade etmez. Mümkün olduğu kadar tiraj daha fazla çıkaracaktır" diye konuştu. Nazım Hikmet için düzenlenen etkinliğe katıldıklarını ve bu yüzden yakalarında Nazım Hikmet kokartı olduğunu gösteren Akan, " İşte hocamız " dedi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de Cumhuriyet gazetesini ziyaret etti. Genç, Cumhuriyet gibi bir gazetenin etrafının polis tarafından korunmasından üzüntü duyduğunu söyledi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin