Ünlü sanatçı Onur Akın CHP'den aday adayı oldu

Türkiye 14 Mayıs'ta sandık başına gidecek. Seçime sayılı günler kala siyasi partiler de mlletvekili adaylarını belirlemek için kolları sıvadı, çalışmalara başladı. CHP'de aday adayı başvurular 13 Mart'ta başladı ve bu süre 20 Mart'ta sona erecek. CHP'den milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunan sürpriz bir isim de yer aldı. Yaptığı özgün müzikle milyonların gönlünde taht kuran Onur Akın da CHP'den aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü sanatçı Onur Akın CHP'den aday adayı oldu

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) milletvekili aday adayı olmak isteyenler için başvurular bugün (13 Mart) başladı. Başvurular, 20 Mart’a kadar devam edecek. Olağanüstü bir durum olduğu takdirde başvuru süresi uzatılabilecek. Sanatçı Onur Akın, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimler için CHP'den Milletvekili Aday Adayı oldu.

Akın, CHP Genel Merkezi'ne giderek başvurusunu gerçekleştirdi, dosyasını teslim etti.

Ünlü sanatçı Onur Akın CHP'den aday adayı oldu

ONUR AKIN KİMDİR?

Onur Akın 6 Mart 1967'de Ahlat Bitlis'te dünyaya geldi. Öğretmen bir baba ve ev hanımı bir annenin altıncı ve son çocuğudur. Babasının tayini nedeniyle 3 aylıkken İstanbul'un Beykoz ilçesinde yaşamaya başladı. İlkokul eğitimini Paşabahçe İlköğretim Okulu'nda, ortaokul eğitimini Paşabahçe Ortaöğretim Okulu'nda ve lise eğitimini Paşabahçe Ferit İnal Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

1987 yılında kurduğu Grup Baran'ın ilk albümü Yediveren 1989'da dinleyiciyle buluşmuştur. Vedat Türkali'nin 1944 yılında yazdığı "Bekle Bizi İstanbul" adlı şiiri besteleyip yorumlamıştır. 1990'da Grup Baran'ın ikinci ve son albümü olan Kuytuda Başak yayınlandı. 1990'dan sonra solo albümlerine tek başına devam etti. Yaptığı özgün müzikle milyonların kalbine girdi.

CHP'DE ADAY ADAYLIĞI BAŞVURULARI VE ŞARTLARI...

Milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin ilk olarak parti üyesi olup olmadığına bakılıyor. Parti üyesi olanlar “aday adayı başvuru dosyası” dolduruyor. Ardından başvuru bölümüne dosyalarını teslim ediyor. Aday adayları tarafından teslim edilen dosyalar, hukuk birimi tarafından inceleniyor. Adli sicil kayıtları kontrol edilerek adaylarının önünde bir engel olup olmadığına bakılıyor. Dosyalar, CHP’li yöneticilerin onayına gönderilerek imzalanıyor.

CHP, milletvekili aday adaylarının belirlenmesi için partinin üst düzey yetkililerinden oluşan sekiz kişilik komisyon kurdu. Komisyonda, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Grup Başkanvekili Engin Özkoç, genel başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel, Oğuz Kaan Salıcı, Muharrem Erkek ve Bülent Tezcan’ın yer alması bekleniyor.

Yöneticiler belli il ve bölgelerden sorumlu olacak

Komisyonda görevli yöneticilerin hangi illere bakacağının netleşmesinin ardından aday adayları ile birebir görüşmeler yapılacak ve illere göre raporlar hazırlanacak. Raporlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Merkez Yönetim Kurulu’nun onayına sunulacak. Ardından Parti Meclisi’nde görüşülecek ve milletvekili listelerine son şekli verilecek.

Ünlü sanatçı Onur Akın CHP'den aday adayı oldu - Resim : 2

Başvuru ücreti 30 bin Türk Lirası

CHP’de milletvekili aday adaylığı için başvuru ücreti 30 bin Türk Lirası olarak belirlendi. Kadınlar, gençler ve yüzde 40’ın üzerinde engeli bulunanlar, milletvekili başvurusu için 15 bin Türk Lirası ödeyecek. Deprem bölgesindeki Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Osmaniye ve Gaziantep’ten başvuru yapanlardan ücret alınmayacak. Aday adaylarından 3 bin Türk Lirası dosya ücreti alınacak.

Kılıçdaroğlu, tam yetki almıştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün (12 Mart) toplanan Parti Meclisi’nde milletvekili genel seçimleri için adayların belirlenmesi, Millet İttifakı ile hazırlanacak ortak milletvekili listeleri, YSK’ya başvuru gibi seçim süreci ile ilgili konularda tam yetki almıştı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin