Ünlü sanatçı Fazıl Say'ın acı günü! Fazıl Say'ın babası Ahmet Say, 87 yaşında vefat etti

Dünyaca ünlü Türk piyanist ve besteci Fazıl Say bir ölüm haberi ile sarsıldı, derin bir üzüntü yaşadı. Ünlü sanatçı Say'ın babası Ahmet Say, 87 yaşında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü sanatçı Fazıl Say'ın acı günü! Fazıl Say'ın babası Ahmet Say, 87 yaşında vefat etti

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, babasının acısıyla sarsıldı. Müzik eğitimcisi ve yazarı Ahmet Say, 87 yaşında hayata veda etti. Fazıl Say, babasının ölüm haberini sosyal medya hesabından duyurdu.

Say, yaptığımı açıklamada, "Babamı kaybettik. Üzüntüm sonsuz. Ahmet Say, Türkiye’nin en değerli aydınlarından biriydi, tüm müzik ve edebiyat çevresinin de başı sağolsun. 86 yıllık ömründe ne çok eser bıraktı. Ve çok özel çok güzel bir baba oğul ilişkisidir, son anına kadar. Son 3-4 yıldır sağlık sorunları çok fazlaydı. Dostlarım, cenaze merasimi konusunda elimden geldiğince hızlı bilgilendireceğim." ifadelerine yer verdi.

Ünlü sanatçı Fazıl Say'ın acı günü! Fazıl Say'ın babası Ahmet Say, 87 yaşında vefat etti

AHMET SAY HAKKINDA

Müzik eğitimcisi ve müzik yazarı Ahmet Say, 1935 yılında İstanbul’da, Kadıköy’de doğdu. Küçük yaşta piyano eğitimine başladı. İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdi. 1946’da İstanbul Belediye Konservatuvarı’na girdi. 1950’de konservatuvarı terk etti. 1954 yılında basın-yayın eğitimi almak için Almanya’ya gidip altı yıl orada yaşadı. Yurda döndüğünde Bingöl’de üç yıl öğretmen, halk eğitimcisi ve folklorcu olarak çalıştı. Bu dönemde türkü, ağıt ve masallar derledi, halk dansları toplulukları kurdu ve çocuk toplulukları yetiştirdi. Bingöl Hikayeleri adlı eseri bu dönemin ürünüdür.

1964’te Ankara’ya yerleşti. 1967’de Türk Solu adlı derginin yazı işleri müdürlüğüne getirildi. 12 Mart darbesi döneminde 17 ay hapis yattı. Hapisten çıktıktan sonra "Kocakurt" romanını yazdı (1976). 1977’de ise Cemal Süreya, Vecihi Timuroğlu, Ragıp Gelencik, Demir Özlü, Ali Püsküllüoğlu ile aylık Türkiye Yazıları'nı çıkarttı. 1980’den başlayarak kendisini bütünüyle müzik yazarlığına verdi.

Edebiyatçılar Derneği kurucu üyelerinden olan Ahmet Say, iki yıl süre ile bu derneğin başkanlığını yaptı. Edebiyat ustalarına verilen Edebiyatçılar Derneği Onur Ödülleri Altın Madalyası'nı kurumsallaştırdı.

Konservatuvarlar ile üniversitelerin müzik bölümlerinde temel eser olarak okutulan müzik kitaplarının yazarı olan Ahmet Say, "Kamil’in Atı" adlı öykü ile 1970 yılında TRT Ödülleri Öykü Yarışması’nı, 1974 yılında Yeni Adımlar Dergisi’nin açtığı Sabahattin Ali Hikâye Yarışması Birincilik ödülü, Antalya Film Festivali Öykü Yarışması Mansiyon ödülü, 28. Ankara Uluslararası Film Festivali "Sanat Çınarı Ödülü"nü kazandı.

"Kocakurt" adlı romanı ile 1975 Milliyet Yayınları Roman Yarışması’nda basılmaya değer ürünler arasında yer aldı.

Etiketler Fazıl Say vefat
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin