Ünlü restoran zinciri iflas etti

2019 yılında sayıları hızla artan iflas açıklamaları 2020'de de devam ediyor. Son olarak İstanbul, Tekirdağ ve Kayseri'de toplam 11 şubeye sahip olan ünlü restoran zinciri Lunch Box da iflas ettiğini açıkladı. Kararın ardından tasfiye süreci de başladı.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü restoran zinciri iflas etti

2019 yılında şirketlerin birbiri ardında konkordato ve iflas açıklamalarında bulunmaları ekonomik göstergeleri etkilemiş, bakanlık ve uzmanlar tarafından 2020 yılından itibaren sayıların düşeceği belirtilmişti. Ünlü restoran zinciri Lunch Box, 2019'da başlayan kötü gidişatı durduramadı ve raporların kötü çıkmasının ardından iflas etti.

Diken’den Ali Yılmaz’ın haberine göre; İstanbul'da Mall Of İstanbul, Metro City, CapaCity ve Forum İstanbul gibi AVM'lerde şubesi bulunan Lunch Box için geçen yıl konkordato talep edilmişti. Mahkeme yapılan başvuru sonrası şirketlere yönelik tedbir kararı vermişti. Anılan kararla birlikte şirketler, alacaklılara karşı korumaya alınmıştı.

Tasfiye başladı

Yargılama devam ederken, şirkette işler toparlanamadı. Gelen olumsuz raporlarla birlikte mahkeme, Şef Gıda Restoran İşletmeleri San. ve Turizm ve Dış Ticaret Limited Şti. ile Dünya Mutfağı Gıda Sanayi Ticaret Limited Şti'nin konkordato uzatma talebi reddedildi.

Karar çıktı

Kararla birlikte, konkordato komiser heyetinin görevi sona erdi. Bakırköy 3'üncü Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 30 Ocak'taki kararı sonrası iki şirket için de tasfiye süreci başladı.

Lunch Box'un 11 şubesi bulunuyordu.
Lunch Box'un 11 şubesi bulunuyordu.

Erkan Şahintürk'ün sahibi olduğu Lunch Box, yeme içme sektörünün bilinen markalarından biri konumundaydı. Markanın çeşitli AVM'lerde 11 şubesi bulunuyor. Marka 2001 yılından bu yana hizmet veriyor. Lunch Box bünyesinde 350 kişi çalışıyor.

Lunch Box’ın İstanbul’da Mall of İstanbul, Metrocity, Marmara Park, Beylikdüzü Migros, Forum İstanbul, 212 İstanbul ve Capacity gibi AVM’lerde de restoranları bulunuyor.

Etiketler iflas
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin