Ünlü oyuncudan Milliyet'in haberine yanıt!

Oyuncu Devrim Evin, hakkındaki iddialara böyle yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü oyuncudan Milliyet'in haberine yanıt!

Bugün Milliyet gazetesinde "Önce kazandı sonra kaybetti" başlığıyla yayınlanan haberde, ‘Fetih 1453' filminde Fatih Sultan Mehmet’i canlandıran oyuncu Devrim Evin’in, devamı olarak ekrana gelen ‘Fatih’ dizisi için Med Yapım’ın sahibi Fatih Aksoy’a açtığı davanın sonuçlandığı iddia edildi.



İddiaya göre; Evin’le sözleşme imzalayan ve 30 bin TL avans veren Aksoy, rolü daha sonra Mehmet Akif Alakurt’a verdi. Durum karşısında mağdur olduğunu söyleyen Evin, Aksoy’a sözleşmeden doğan 500 bin euro’luk (1 milyon 630 bin TL) dava açtı. 4. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde 1.5 sene önce sonuçlanan davayı Evin’in kazanmasından sonra Aksoy, temyize giderek Yargıtay’a başvurdu. Avans olarak verdiği 30 bin TL’yi geri vermeyen Evin, haksız bulundu. Yerel mahkemenin kararını bozan Yargıtay, Aksoy’un 500 bin euro ödeme kararını kaldırdı.



Bu iddiaların ardından avukatı aracılığıyla açıklamalarda bulunan ünlü oyuncu, söz konusu haberin tam olarak gerçeği yansıtmadığını savundu.



İşte, o açıklama:



Bugün Milliyet gazetesinde çıkan Devrim Evin ‘in “Önce kazandı sonra kaybetti” haberi ile ilgili sanatçımızın avukatı Sera Kadıgil’den açıklama geldi.



Kadıgil;  “Müvekkil Devrim Evin ile Med Yapım arasında görülen davaya ilişkin olarak "Önce Kazandı Sonra Kaybetti" başlığı ile Milliyet gazetesinde verilen haber gerçeği tam olarak yansıtmamaktadır. 



Yerel mahkemede davayı kazanmış olmamıza karşın Yargıtay ilgi kararı bozarak dosyayı mahkemeye geri göndermiştir.



Bu noktada dosyanın avukatı olarak Yargıtay ilamının henüz resmen tebliğ dahi edilmediğini hatırlatmak isterim. Gerekli tebligatlar tamamlandıktan sonra dosya tekrar ele alınacak ve Yargıtay tarafından görülen eksiklik giderildikten sonra yeniden bir hüküm kurulacaktır. Kaldı ki Yerel Mahkemenin Yargıtay'ın bozma kararını yerinde görmeyerek ilgi karara direnmesi de olasılıklardan biridir.



Son olarak önemle belirtmek gerekir ki Yargıtay'ın bozma gerekçesi ceza-i şart açısından usulidir. Med Yapım'ın Müvekkile ödemesi gereken 500 000 Euro'nun mahiyeti Yargıtay tarafından tartışma konusu dahi edilmemiş ancak bu parayı ödemesi gereken borçlu şirket (Med Yapım) hakkında gerekli ekonomik araştırmanın yapılmamış olması bozma gerekçesi olarak gösterilmiştir.  



Özetle, şu an itibari ile Devrim Evin davasının henüz bir kazananı ya da kaybedeni yoktur, yargılama devam etmektedir. " dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin