Ünlü oyuncu 'Cahide Sonku' olacak

Türk sinemasının ilk yıldızının hayatı tiyatro oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü oyuncu 'Cahide Sonku' olacak

2013 yılının Mayıs ayında kurulan ve sanat yönetmenliğini Kemal Başar’ın yaptığı 'Tiyatro Keyfi Eylül ayından itibaren 'Cahide Sonku Müzikali'ni sahneye koymaya hazırlanıyor.



1981 yılında hayata gözlerini kapayan Cahide Sonku, Muhsin Ertuğrul'un davetiyle girdiği Şehir Tiyatroları'nda oynadığı önemli roller ve "Bataklı Damın Kızı Aysel" adlı filmi ile ünlendi. Sanat yaşamının yanı sıra özel yaşamıyla da 25 yıl boyunca hep göz önünde oldu. 1963 yılında nedeni belirlenemeyen bir yangının sonucunda kurmuş olduğu Sonku Film'in yanması üzerine iflas eden Cahide Sonku hayatının geri kalan kısmında yine Muhsin Ertuğrul'un davetiyle kısa bir süre daha Şehir Tiyatrosu’nda çalıştı. Daha sonra buradan ayrılan Sonku, ömrünün son yıllarını sefalet içinde geçirdi.



Sanatçının 62 yıllık hayatının anlatılacağı müzikalde Cahide Sonku’yu ise ünlü Nilüfer Açıkalın canlandıracak.



Sozon sonunda provalarının başladığ 'Cahide Sonku Müzikali'nin metnini son dönemin popüler yazarlarından Gökhan Erarslan yazacak.



Rejisini ve dramaturjisini Kemal Başar’ın üstlendiği, müziklerinin Orhan Enes Kuzu’ya, ışık tasarımının Yüksel Aymaz’a, kostüm tasarımının ise Canan Göknil’e emanet edildiği müzikal yeni sezonda sahnede olacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin