Ünlü müzisyene hapis cezası

Ozan Doğulu, 'uyuşturucu madde kullanmak' suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü müzisyene hapis cezası

Müzisyen Ozan Doğulu'nun da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılandığı uyuşturucu davası karara bağlandı. 



Ünlü müzisyen Ozan Doğulu 'Uyuşturucu madde kullanmak' suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına Ozan Doğulu ve diğer sanıklar katılmadı. Sanıkları duruşmada avukatları temsil etti.



"MÜVEKKİLİM UYUŞTURUCU KULLANMAMIŞTIR" 



Ozan Doğulu'nun avukatı Aydın Kurban müvekkilinin müzisyen olduğunu belirterek, Doğulu'nun bir albümünde 20-30 müzisyenin yer aldığını belirtti. Avukat Aydın Kurban, "Müvekkilim yılda çok fazla albüm aranje eden, düzenleyen biridir. Stüdyoya onlarca insan gelip gidiyor. Stüdyoya gelip giden insanların uyuşturucu kullanıp, kullanmamaları Ozan Doğulu'nun sorumluluğu dışındadır. Burası bir işyeridir. Bu yer temini anlamına gelmez. Müvekkilim uyuşturucu kullanmamıştır. Beraatine karar verilsin" dedi. Söz alan diğer avukatlar da müvekkillerinin beraatlerine karar verilmesini istedi.   



10 AY HAPİS CEZASI ERTELENDİ 



Davayı karara bağlayan mahkeme Ozan Doğulu'nun da aralarında bulunduğu 7 sanığı "uyuşturucu madde kullanmak" suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanıkların duruşmadaki iyi halini ve sabıkasız olmasını da gözönünde bulundurarak cezayı 10 aya indirdi. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren mahkeme, Doğulu ve diğer sanıkların 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına hükmetti. Sanıklar 5 yıl içinde suç işlemezse dava düşecek. 



YER TEMİN ETME SUÇUNDAN BERAAT 



Öte yandan mahkeme, Ozan Doğulu'nun arasında bulunduğu 4 sanığın "Uyuşturucu kullanmak için yer temin etmek" suçundan ise ayrı ayrı beraatlerine karar verdi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin