Ünlü medya patronuna köşe yazarından açık mektup

Star yazarı, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'e açık mektup yazdı...

Google Haberlere Abone ol
Ünlü medya patronuna köşe yazarından açık mektup

İşte, o yazı;



Ferit Bey’e açık mektup



Sayın Ferit Şahenk



hem Türkiye’nin en önemli iş adamlarından biri hem de kurumsal kimliği en oturmuş medya gruplarından birinin sahibisiniz. Medya şirketlerinizde yaratılmasına izin verdiğiniz kimlik, gösterdiğiniz sabır, finansmanı ikinci plana atışınız her türlü övgüyü hak ediyor. Ben de bunlara güvenerek doğrudan size yazmaya karar verdim.



***

Bir danışmanlık firmasının medya şirketleriniziçin bir çalışma yaptığını biliyorum. Sadece ben değil aslında tüm medya biliyor ve herkes ne olacağını merak ediyor. İzninizle yeniden yapılanma adı altında uygulanması istenen bir değişikliğin geçmişini sizinle paylaşayım... 



***

Yeni düzende rejilerdeki resim seçiciler kaldırılacakmış. CNN Turk daha önce bunu denedi, işler berbat oldu 4 ay sonra eski düzene dönüldü. NTV, NTV Spor ve CNBC-e Türkiye’de ışığı en iyi kullanan kanalların başında gelir, grubunuzun belirgin özelliğidir.



Stüdyo ışıklarının açılıp kapanması işini teknik yönetmenlere bırakmak mantıklı gibi gelse de yayın sırasında doğacak krizlere müdahale edecek sayıda çalışan kalacak mı acaba?



***

Geçen hafta içinde CNBC-e’ye konuk olan büyük bir şirketin sahibi, danışmanlık firmaları tecrübesini anlattı. Eğer izlemediyseniz o bandı istetin lütfen. O patronun “Az daha batıyorduk” dediği danışmanlık şirketinin adı acaba size tanıdık gelecek mi?



Sayın Şahenk, medya gruplarında yeniden yapılanma, verimlilik arttırma çabaları yanlış şeyler değildir. 



Ancak bu işleri ehli olanların ve medyayı tanıyan, tecrübesi olanların yapması gerekir...



Asabi Adam / Star Gazetesi


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin