Ünlü isimlerden Emek eleştirisi!

Ünlü isimler sosyal medyadan "Emek Sineması"nda yaşananları eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü isimlerden Emek eleştirisi!

Bugün Emek Sineması'nın yıkımı protesto etmek için Taksim Emek Sineması'nda yapılan eyleme polis biber gazı ve tazyikli su ile midahele etmişti. Eyleme katılan bir çok ünlü isim de, bu durumu sosyal medyadan eleştirdi.



İşte ünlü isimlerin Twitter'da yazdıkları mesajlar:



Yılmaz Erdoğan: "Barış için sanatçılardan gönüllü çaba istenen bu süreçte, sinemasına sahip çıkan bir sanatçı topluluğuna, arkadaşlarıma yapılan bu muameleyi kınıyor, protesto ediyorum" dedi.



Ahmet Mümtaz Taylan: Milliyet, kolluk kabadayılığını haber verirken, Emek Sineması yıkımından "yenilenen bina" diye sözediyor. Rüyanıza Demirören girsin e mi? Amir bey; teşkilatını ve devleti küçük düşürdün. Emek Sinemasına sahip çıkmak isteyene gaz ve su sıkma emri verirken kimi ve neyi kolladın? Barıştan dem vuran bir devlet; halkla arasından polisi çekmeli, teşkilatını sopa ve gaz kafalı bir kabadayı olmaktan kurtarmalıdır. Ayıptır!



Hazal Kaya: "Çok ciddi biber gazi yedik nasil kactigimizi bilmiyoruz. Tek sebep sokağa girmek istememiz. Çocuklu bebekli aileler de vardi aramizda..Bugün emek sinemasi icin,gaz,tazyikli su,cop yiyen ve gözaltına alinan kim varsa,bunu tekrar yasamaya hazir.tikandiginiz nokta bu."



Rıza Kocaoğlu: Sadece Emek sinemasının sokağına girmek istedik diye gözümüzün içine gaz sıkıldı donumuza kadar ıslatıldık.Kendi şehrine sahip çıkan her yaştan insana her yaştan sanatçıya biber gazı layık görüldü..Neden? 



Twitterda "emek sineması" için yapılan diğer yorum ise şu şekilde:



"Bugün Emek Sineması'nda olanlar devlet için büyük bir utançtır"



" Yazıklar olsun bize, Costa Gavras, İstanbulda Emek sineması için yuruyor. Biz ne yapıyoruz orantısız guç kullanıyoruz."



"Emek Sineması bir tarihtir, tarihi değiştiremezsiniz."



"Emek sineması'nda yaşananlara ve benzerlerine artık şaşırmıyor olmam beni gerçekten korkutuyor. daha 21 yaşındayım. bu kadar erken değil."



"Bugün Emek Sineması'nın yıkılmasını protesto ederken yediğim tazyikli suyun tadı damağımda kaldı,yarın darısı Silivri'nin başına artık"



önce inci pastanesi simdi emek sineması :(




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin