Ünlü iş insanı nasıl dolandırıldığını anlattı! Ne kadar para kaybetti?

İnan Kıraç nasıl dolandırıldığını anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü iş insanı nasıl dolandırıldığını anlattı! Ne kadar para kaybetti?

Galatasaray camiasının önde gelen isimlerinden biri olan ve sarı-kırmızılı kulüpteki gelişmelerde her daim söz hakkı olduğu ifade edilen ünlü iş insanı İnan Kıraç, dolandırıcılık mağduru oldu. Kıraç, dolandırıldığını doğruladı ve dolandırıcılara kaç para kaptırdğını da açıkladı.



İnan Kıraç nasıl dolandırıldığını anlattı



Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı ve iş insanı İnan Kıraç, mağduru olduğu dolandırıcılık çetesiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



İnan Kıraç'ın kaç parası gitti?



Şu anda tutuklu bulunan Fransız ve İsrail vatandaşı dolandırıcıya 41 milyon değil, 4.1 milyon euro verdiğini belirten Kıraç, Akşam gazetesine çarpıcı sözler söyledi. Kıraç'ın ifadeleri şu şekilde;



4.1 milyon Euro parası gitmiş



Miktar 4.1 milyon euro. Bu 2.5 sene evvel olan bir hadise. Parayı geri alamadım ama alacağım. Yakalandılar hepsi. Malları tespitte. Sadece benden değil, birçok kişiden para almışlar.



'Devam etseydi rakam artabilirdi'



Şüphelenmedim, çünkü çok organizeydi ve devlet adına istenildiği için de bu işi yapmak durumunda kaldım. Allah’tan yalnız ben değilim, yüzlerce kişiyi kandırmışlar. Çok da organizeler. O nedenle oldu. 80 milyon euro istedikleri doğru değil. Hiçbir zaman böyle bir rakam olmadı. Ancak devam etseydi olabilirdi.



'Gerekli yerlere bilgi verdik'



Bir noktadan sonra anladım. Fransız dostlarıma sordum. Sefarete (elçiliğe) sordum. ‘Aman!’ dediler. Bu dolandırıcılık olayını artık sistem de biliyor. Türk yargısının da olanlardan bilgisi var. Biz gerekli yerlere bilgi verdik.”



İnan Kıraç'ı dolandıranlar yakalandı



Fransa’da önemli yatırımları olan Türk İşadamı ve Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı, İnan Kıraç’ın Gilbert Chikli isimli dolandırıcının kurduğu çetenin tuzağına düştüğü dün basına yansımıştı...



Fransızların iddiası gerçek değil



İnan Kıraç, olayı doğrularken Fransızlar’ın iddia ettiği gibi rakamın 41 milyon euro değil, 4.1 milyon euro olduğunu bildirdi.



Dolandırıcılık konusu Fransız televizyonlarında yer aldı



Bu arada Fransız televizyonlarında canlandırma şeklinde yayınlanan haberde, bakan kılığına giren bir dolandırıcı milyonlarca euro para topluyordu.



Ünlü iş insanı nasıl dolandırıldığını anlattı! Ne kadar para kaybetti?



İnan Kıraç kimdir?



İş insanı ve sanayici İnan Kıraç, 1937 yılında Eskişehir’de doğdu. Galatasaray Lisesi’ni bitirdikten sonra Londra’da City College of Business’te okudu. Eşi Suna Kıraç, Vehbi Koç’un kızıdır. Rahmi Koç ise kayın biraderidir. İnan Kıraç, Vehbi Koç’un kızı Suna Kıraç ile 1969 yılında evlendi. Çocukları olmadı ama evliliklerinin 15. yılında 4 aylıkken İpek Kıraç (d. 29 Kasım 1984) adında bir kız çocuğunu 1 Şubat 1985 tarihinde evlat edindiler. Uzun süre Koç Holding’de üst düzey yöneticiliklerde bulundu.



İnan Kıraç'ın çarpıcı yükselişi



İnan Kıraç, 24 yaşındayken 1961 yılında Koç Grubu’ na bağlı Ormak A.Ş.’de satış memuru olarak işe başladı. 1966 yılında Fiat Kamyonları’nın ve Midibüslerinin imalatçısı olan Otoyol’un Genel Müdürlüğü’ne atandı. 1970 yılında Türkiye’de üretilen Fiat Otomobilleri’nin pazarlama ve dağıtım şirketi Tofaş Oto Ticaret’in Genel Müdürü oldu. Önce Koç Holding’in Tofaş’tan sorumlu Başkan Yardımcılığı’n Otomotiv Grubu Başkanlığı’na atandı. 1998 tarihinde emekliye ayrılıncaya kadar Koç Holding Yürütme Kurulu Başkanı (CEO) olarak hizmet veren Kıraç, Türk Otomotiv Sektörü’nün gelişiminin her anına tanıklık etmiş, her ayrıntısına profesyonel yönetici olarak emek vermiş ve birçok dev fabrikaya imzasını atmıştır. 1998 yılında İnan Kıraç, Claude Nahum ile birlikte Kıraça Şirketler Topluluğunu kurdu.



İnan Kıraç'tan birçok alanda faaliyet



Kıraç, 2000 yılında, Suna Kıraç ile birlikte; Vehbi Koç Vakfı Suna ve İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Antalya Kaleiçi Müzesi’ni kurdu. Daha sonra da 2003 yılında, kültür-sanat, eğitim ve sağlık konularında faaliyet gösteren Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nı ve 2005 yılında da Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’ni kurmuştur. Kıraç, İstanbul’un Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine yönelik araştırmaları desteklemek amacıyla eşi Suna Kıraç’la birikte kurdukları İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nü 1 Mart 2007 tarihinde hizmete açmıştır.



Ünlü iş insanı nasıl dolandırıldığını anlattı! Ne kadar para kaybetti? - Resim : 2



Fatih Altaylı'dan İnan Kıraç yorumu



Deneyimli gazeteci ve Galatasaray'ın Eski Yöneticilerinden Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İnan Kıraç ile aracılar vasıtasıyla yaptığı görüşmeyi anlattı.



Fatih Altayalı: '41 milyonu kaptırmaz dedim'



Altaylı'nın ifadeleri şu şekilde;



İnan Kıraç’ı tanıyan biri olarak böyle bir yöntemle 41 milyon avro dolandırılamayacağını düşündüm.



Kıraç hayır işlerini sever, yardımseverdir ama 41 milyonu böyle bir kalemde kaptırmaz dedim kendi kendime.



İnan Kıraç ile Galatasaray meselelerinden dolayı pek anlaşamadığımız için de bir ortak dostumuzu aradım.



“İnan Abiye sorar mısın, Fransız televizyonunda çıkan haberden haberdar mı? Hakikaten 41 milyon avro kaptırmış mı?”



Kaptırılan para: 4.1 milyon



Dostumuz Kıraç’a sormuş. Haber yüzde 10 oranında doğru. Evet, İnan Kıraç Fransız Parsadan’ına para kaptırmış. Ama 41 milyon avro değil. 4.1 milyon avro.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin