Ünlü gazeteciler yurttaş gazeteciliğini anlatacak

Bahçeşehir Üniversitesi'nde gazeteci Hıdır Geviş’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan ‘Yurttaş Gazeteciliği’ programı başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü gazeteciler yurttaş gazeteciliğini anlatacak

Aralarında Ertuğrul Özkök, Ahmet Hakan, Erdoğan Aktaş, Doğan Akın, Nadire Mater ve Ezgi Başaran gibi gazetecilerin de bulunduğu isimler, Bahçeşehir Üniversitesi’nin açtığı Yurttaş Gazeteciği sertifika programında eğitmen olarak bir araya geliyor.



Yurttaş Gazeteciliği Programı başlıyor



Dünya medyasında yeni bir trend olan ve gelişen mobil teknolojilerle birlikte Türkiye’de de ilgi görmeye başlayan yurttaş gazeteciliği, medya dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan öğretim kadrosu ile bir eğitim programına dönüşüyor. 



Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve BAUmedya’nın ortaklaşa düzenlediği ve gazeteci Hıdır Geviş’in koordinatörlüğü ile gerçekleştirilecek olan program, medya sektöründe görev yapan yönetici, muhabir ve editörleri, aynı zamanda sektöre adım atmak isteyen kişileri de eğitmek amacıyla 23 Şubat 2013 Cumartesi günü başlıyor.



10 hafta sürecek ve cumartesi günleri gerçekleştirilecek olan ‘Yurttaş Gazeteciliği’ programında medya ve iş dünyasının yanı sıra dünyanın önde gelen üniversitelerinden akademisyenler de ders verecek.



Programın eğitim kadrosunda, Ertuğrul Özkök’ten Ahmet Hakan’a, Erdoğan Aktaş’tan işkadını Leyla Alaton’a birçok önemli isim yer alıyor. Eğitim programına, Colombia ve MIT gibi saygın Amerikan üniversitelerinden öğretim üyeleri de katılacak.



Yurttaş gazeteciliği konusunda sosyal medya üzerinden uygulamalı çalışmalar yapan, konuyla ilgili çeşitli üniversitelerde konferanslar veren ve ‘Yurttaş Gazeteciliği’ programının koordinatörlüğünü gerçekleştirilecek olan Hıdır Geviş, programın amaçlarını şöyle açıkladı:



“Öncelikli amaçlarımızdan biri, medya sektöründe görev yapan yönetici, editör ve muhabirleri eğitmek. Artık gazetecilik formasyonuyla donatılmış muhabirlerin karşısında, mobil teknolojilerle donatılmış sade vatandaşlar var. İşte biz medya çalışanlarına, bu yeni ve sonsuz muhabir kaynağından nasıl yararlanacakları konusunda yardımcı olacağız” Programın hedef kitlesini geniş tuttuklarını belirten Hıdır Geviş konuşmasını şöyle sürdürüdü: “Biz tek tek bireyler, reklam ve halka ilişkiler sektörü çalışanları ile şirketlerinin kurumsal iletişim ve PR departmanları çalışanlarının da bu programdan büyük yarar sağlayacaklarını düşünüyoruz. Çünkü biz onlara, hiç bir maliyete girmeden, hiçbir özel teknik donanım kazanmadan, internet üzerinden kendi kişisel medyalarını nasıl kuracaklarını öğreteceğiz. Bu sayede, aracısız olarak, kendi düşüncelerini, kendi fikir ve projelerini, bültenlerini, geniş kitlelere duyurma ve etkilerini arttırma şansı elde edecekler.”



Programa buradan başvurabilirsiniz: http://busem.bahcesehir.edu.tr/program/detay/link/yurttas_gazeteciligi


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin