Ünlü fotoğraf sanatçısı İsa Çelik'e saygı gecesi!

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği, Faruk Şüyün’ün hazırladığı Ustalara Saygı gecelerinin 10. yılında 3. etkinliği, fotoğraf sanatçısı İsa Çelik için gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü fotoğraf sanatçısı İsa Çelik'e saygı gecesi!

Yarım asrı aşan bir süredir fotoğraf çeken ve yapıtlarında ağırlıklı olarak “insan” konusunu işleyen sanatçının fotoğraf çalışmalarının yanı sıra bilim, kültür ve sanat insanlarının portre fotoğrafları ile Anadolu uygarlıkları fotoğraflarından ve grafik işlerinden örneklerin de sunulduğu gecede Çelik, yaptığı işi “56 yıldır ateş üstünde yürüyorum” diye anlattı.



İsa Çelik’e Saygı Gecesi, Fahrettin Şankaynağı’nın Çelik’in yaşantısından görüntüleriyle başladı. İsa Çelik’in kendi yorumuyla yaşamöyküsünün anlatıldığı saydam gösterisinin ardından Nuray Kanal, Turgut Uyar’ın “Sonsuz ve Öbürü” şiirini seslendirdi.



İsa Çelik, gramofonundan taş plaklar da dinlettiği etkinlikte konuşmacı konukları Ataol Behramoğlu, Egemen Berköz, Mehmet Bayhan, Nihan Koçboğan, Nuray Kanal, Osman Şahin, Turgay Fişekçi, Turgut Çeviker, Ülkü Ayvaz’ı sahnede bizzat ağırladı; Osman Şahin, Mersinli hemşehrisine Toroslardan getirdiği binlerce yıllık fosilleri armağan etti.



İsa Çelik’e saygı gecesi, 2013’te 55. sanat yılını kutlayan ve bu kapsamda bir de resim sergisi açan sanatçının 70. yaşını kutladığı bu senede aralarında Ayşe Sarısayın ve Nursel Duruel’in de bulunduğu edebiyatçı dostlarını, yayıncıları, grafikerleri, ressamları da bir araya getirdi.



“İster fotoğrafta, ister grafikte, ister seramikte olsun ben bir anlatıcıyım. Ne yaparsan yap, yaptığın ne olursa olsun düşüncem şu: En iyiyi yapmak değil, hep iyinin peşinde olmak gerekiyor.” diyen Çelik’in öykülerinin de seslendirildiği etkinlik, katılımcıların ve ailesinin birlikte sahnede buluşmasıyla sona erdi.



Ustalara Saygı etkinlikleri, 12 Ocak’ta Nâzım Hikmet’e Saygı gecesi ile devam edecek.



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin