Ünlü film sansüre takıldı! Eşcinsellik sansürü geldi: Doktor Strange, o ülkelerde gösterime girmeyecek!

Marvel Sinematik Evreni’nin en popüler karakterlerinden biri olan Doktor Strange’in ikinci filmi merakla bekleniyor. Ancak Doktor Strange 2: Çoklu Evren Çılgınlığı isimli film, bazı ülkelerde sansür engeline takıldı. Filmin başrolünü Benedict Cumberbatch’in üstlendiği Marvel filmi, eşcinsel ögeler barındırdığı gerekçesi ile engellendi.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü film sansüre takıldı! Eşcinsellik sansürü geldi: Doktor Strange, o ülkelerde gösterime girmeyecek!

Marvel’in yeni filmi ‘Doktor Strange 2: Çoklu Evren Çılgınlığında’ senaryosundaki eşcinsel karakter nedeniyle Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar’da yasaklandı. Kayıp Rıhtım'ın Polygon'dan aktardığına göre filmin ön gösterimine ilişkin biletler piyasadan kaldırıldı ve artık sinema severlerin satışına sunulmuyor.

TÜRKİYE’DEKİ VİZYON TARİHİ AÇIKLANDI

2016 yılın vizyona giren ilk filme Dr. Stephen Strange’in büyü dünyasına nasıl adım attığını ve yeteneklerini geliştirmesini konu ediyordu. Sam Raimi’nin yönettiği devam filmi ‘Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında’, Dr. Strange’in ‘Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok’ta Peter Parker’a yardım etmeye çalışırken, çoklu evreni açması eylemlerinin sonuçlarıyla yüzleşmesini gösterecek.

Ünlü film sansüre takıldı! Eşcinsellik sansürü geldi: Doktor Strange, o ülkelerde gösterime girmeyecek!

‘Doctor Strange 2’, Türkiye de dahil olmak üzere dünya genelinde 6 Mayıs 2022'de vizyona girecek.

DOKTOR STRANGE 2 KONUSU

Zaman Taşı'nın koruyucusu Doktor Strange’in maceraları kaldığı yerden devam ediyor. ‘Doktor Strange’in devam halkası olan yapımda Sherlock dizisindeki kurgusal dedektif rolü ile ünlenmesinin ardından Wikileaks: Beşinci Kuvvet, Bilinmeze Doğru Star Trek ve The Imitation Game: Enigma gibi yapımlarda karşımıza çıkan Benedict Cumberbatch, ünlü Doktor Strange'e bir kez daha hayat veriyor.

İlk filmin yönetmeni Scott Derrickson'ın devam halkasında da kamera arkasına geçeceği yapımda Strange'in sadık yardımcısı usta Wong rolünü bir kez daha Benedict Wong üstleniyor.

Ünlü film sansüre takıldı! Eşcinsellik sansürü geldi: Doktor Strange, o ülkelerde gösterime girmeyecek! - Resim : 2

DOKTOR STRANGE 2 OYUNCULARI

  • Benedict Cumberbatch
  • Elizabeth Olsen
  • Paul Bettany
  • Rachel McAdams
  • Benedict Wong
  • Chiwetel Ejiofor
  • Xochitl Gomez

Bu isimlere ek olarak sürpriz konuk oyuncu olarak Spider-Man karakteri ile Tom Holland’ın filmde yer alması bekleniyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin