Ünlü ekonomistten korkutan dolar tahmini: Bir dolar 15 Türk Lirası olacak

Ünü ekonomist Selçuk Geçer dolar kuru hakkında korkutan açıklamalarda bulundu. Geçer, "Dolar 10.50 hayırlı olsun" demişti. Selçuk Geçer'den çok konuşulacak bir tahmin daha geldi. Sıra dışı kur tahminleriyle ön plana çıkan ekonomist Selçuk Geçer bu kez, "Dolar önce 12 sonra 15 TL olacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü ekonomistten korkutan dolar tahmini: Bir dolar 15 Türk Lirası olacak

TÜİK tarafından enflasyon verisi açıklanmasının ardından tekrar hareketlenen dolar kuru bu hafta 9.70 bandına yeniden oturdu. Dolar/TL, anlık olarak 9.71 TL seviyesinde yükseliş eğilimi devam ediyor.

9.82'lik tarihi rekor sonrası kısa bir gerileme yaşayan ve yeniden 9.70 bandına oturan dolar kuru için Selçuk Geçer daha önce "Dolar 10.50 hayırlı olsun" demişti. Selçuk Geçer'den çok konuşulacak bir tahmin daha geldi. Sıra dışı kur tahminleriyle ön plana çıkan ekonomist Selçuk Geçer bu kez, "Dolar önce 12 sonra 15 TL olacak" şeklinde konuştu.

 GEÇER, "DOLAR YAY GİBİ GERİLİP ÖNCE 12, SONRA 15 TL'YE ÇIKACAK"

Açıklamalarını Youtube kanalı üzerinden yapan Selçuk Geçer, şu şekilde konuştu:

"Türkiye'deki bütün ekonomik veriler tamamen bozulmuş durumda. Birileri, "gördünüz mü dolar düştü" diyor. Nereden düştü? 9.70'ten 9.60'a düştü. 9.60'ta durmuyor 9.75-9.80 seviyesine çıkıyor. Niye çıkıyor? Türkiye'deki ekonomi bozuk. Dolar kalmadı. Kurum borçları özel borçlar var. Uluslararası ilişkilerinde sıkıntılar var. Bütün bunlar bir araya geldiğinde dolar yükselmeye devam edecek. Hatta kırılarak yükselmeye devam edecek. Dolar, bugün 9.75 TL seviyesinde. 9.95 TL'de biraz soluklanıp, 10.50 TL'ye çıkacak. 9.30 seviyesine çekilirse "Eyvah dolar düşüyor" anlamına mı gelir? Hayır. Yay gibi gerilip daha sert 10 TL'nin üstüne çıkacaktır. Döviz şuanda ufak ufak gidiyor. Ama yarın öbür gün 15 TL'ye uyanabiliriz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin