Ünlü ekonomist açıkladı: Dolar 45 TL. Bu rakamı duyan Kapalıçarşı'ya koşacak

Hamas ile İsrail arasında başlayan çatışmalar piyasaları tedirgin etti. Döviz fiyatlarında yükseliş başlarken altın fiyatları da rekor kırdı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ise dolarla ilgili çok kritik bir değerlendirme yaptı ve doların rekor kıracağını açıklayarak hem zaman hem de rakam verdi.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü ekonomist açıkladı: Dolar 45 TL. Bu rakamı duyan Kapalıçarşı'ya koşacak

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarına bağlı olarak dolar kurunun yükselmesini ve bunun Türk Lirası üzerinde olumsuz etkilerinin olacağı yönünde uyarılarda bulundu.

Geçer, ABD'de işsizlik rakamlarının beklentilerin üzerinde gerçekleşmesiyle Fed'in faiz artırımlarına devam edeceğini ifade etti. Bunun sonucunda dolar endeksi ve dolar/TL paritesinde yukarı yönlü hareketler görülebileceğini belirtti.

Geçer ayrıca küresel piyasalarda yaşanan gerilemenin Türkiye'yi de etkileyebileceğini, riskli varlık fiyatlarında düşüşler görülebileceğini kaydetti. Altın fiyatlarında önce geçici bir gerileme, ardından yukarı yönlü hareket beklediğini ifade etti. Euro/dolar paritesinde ise euro lehine hareket beklediğini, paritenin 1'in altına gerileyebileceğini söyledi.

Mevcut dolar kurunun Türk Lirası açısından çok yüksek olduğunu savunan Geçer, dengelemek için kurun 45 TL ve üzerine çıkması gerektiğini belirtti. Geçer'e göre kurdaki yükseliş kaçınılmaz olup, 2024'ün ilk çeyreğinde rekor seviyelere ulaşabileceğini ancak sonrasında doğru ekonomik adımlarla durdurulabileceğini kaydetti.

Ekonomideki belirsizliklerin ve jeopolitik risklerin artmaya devam etmesiyle, dolar yükselişi ve altın fiyatlarındaki hareketliliğin yakından takip edilmesi gerektiği değerlendirildi.

Not: Bu haber bir yatırım tavsiyesi değildir

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin