Ünlü blog yazarının kitabı Türkçe'ye çevrildi

Blog kraliçesi seçilen Jenny Lawson'un anılarını anlattığı "Hiç Olmamış Gibi Yapalım" kitabı Türkçe'de

Google Haberlere Abone ol
Ünlü blog yazarının kitabı Türkçe'ye çevrildi

Forbes dergisinin “Kadınlara Yönelik En iyi 100 internet sitesi” listesinde yer alan thebloggess.com ile dünya çapında üne kavuşan blog yazarı Jenny Lawson,  “Hiç Olmamış Gibi  Yapalım” adlı kitabında en tuhaf, ironik ve komik anılarını okuyucularıyla paylaşıyor. 



2011 Weblog ödüllerinde finalistlerden biri olan Jenny Lawson’ın  sıradışı güncesi olarak da nitelendirilebilen  “Hiç Olmamış Gibi Yapalım”; Goodreads.com’da 2012’nin “en iyi mizah kitabı” seçildi.  Kişisel blogu thebloggess.com ile ayda milyonlarca kez ziyaret edildiğinden “Blog Kraliçesi” olarak ün salmış Jenny Lawson; Obama, Ellen DeGeneres, Today Show gibi pek çok önemli isim tarafından Twitter gibi sosyal mecralarda takip ediliyor. Lawson’ın ilk kitabı olan “Hiç Olmamış Gibi Yapalım”, New York Times’ın çoksatanlar listesinde 1. numaraya çıkıp 6 aydan fazla listede kaldı.



Lawson, “Hiç Olmamış Gibi Yapalım”ı, “Bu kitap şaşırtıcı bir keşifle ilgili; korkutucu biçimde insani anların –sanki hiç olmamışlar gibi yapmayı tercih ettiğimiz anların– aslında bizi bugün olduğumuz kişiye dönüştüren anlar olduklarının keşfi… Hayatımın en iyi hikâyelerini bu kitaba sakladım.”  sözleriyle özetliyor.



Obsesif kompulsif bozukluk, depresyon, panik atak, kaygı bozukluğu gibi hastalıkları olan olan Lawson, kitabında eve getirdiği vahşi hayvanlarla çocukluk yıllarını rezil eden babasını, eşiyle tanışma hikâyesini, 15 yıl boyunca çalıştığı insan kaynakları sektörünü, muzdarip olduğu tüm psikolojik rahatsızlıkların hayatı üzerindeki etkisini okuyucusuyla paylaşıyor.



Lawson, anlattıklarının ne kadarının gerçek, ne kadarının abartı olduğunu ise açıklamıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin