Üniversiteler ne zaman açılacak. Yüz yüze eğitim mi online eğitim mi olacak. 2023-2024 güz dönemi tarihi belli oldu mu?

Üniversitelerin açılış tarihi sorgulanıyor. Binlerce üniversite öğrencisinin gözleri 2023-2024 eğitim öğretim yılı için gelecek açıklamaya çevrildi. Aynı zamanda yeni dönemde eğitimlerin yüz yüze mi yoksa online olarak mı yapılacağı da bir ayrı merak konusu. Peki üniversiteler ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim mi online eğitim mi olacak? 2023-2024 güz dönemi tarihi belli oldu mu?

Google Haberlere Abone ol
Üniversiteler ne zaman açılacak. Yüz yüze eğitim mi online eğitim mi olacak. 2023-2024 güz dönemi tarihi belli oldu mu?

Üniversitelerin açılacağı tarih için geri sayım başladı. Üniversite öğrencileri için yaz tatili devam ediyor.

YKS ve DGS öğrencileri sınav sonuçlarıyla yaptıkları tercih işlemlerinin ardından yeni okullarında eğitim almaya devam edecek.

Peki üniversiteler ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim mi online eğitim mi olacak? 2023-2024 güz dönemi tarihi belli oldu mu?

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversitelerin açılış tarihi akademik takvimlere göre farklılık gösterebiliyor. Üniversitelerde yeni eğitim yılının eylül ayının son haftalarına doğru başlaması bekleniyor.

ONLİNE EĞİTİM Mİ YÜZ YÜZE EĞİTİM Mİ OLACAK?

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle uzaktan eğitime geçilmişti. 3 Nisan'da ise bazı üniversiteler isteğe bağlı olarak yüz yüze eğitime geçmişti.

2023 - 2024 eğitim öğretim yılında tüm üniversitelerde yüz yüze eğitim yapılması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK?

YKS sonuçları 20 Temmuz 2023 Perşembe günü açıklanacak. Sonuçlar AİS ÖSYM üzerinden sorgulanacak.

YKS sonuçların açıklanmasının ardından YKS tercih kılavuzu yayınlanacak. Öğrenciler bu kılavuz kapsamında gitmek istediği üniversitelerin tercihini ÖSYM üzerinden yapacak. 

Tercihler açıklandıktan sonra YKS öğrencileri kazandığı üniversitelerde eğitim almaya başlayacak.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS ile binlerce önlisans öğrencisi üniversitelerin lisans programına geçiş yapacak. 2 yıllık eğitimin 4 yıllık eğitime tamamlandığı DGS sınavı 16 Temmuz 2023 Pazar günü saat 10:15'te yapılacak. 

DGS sonuçları ise 11 Ağustos 2023 Cuma günü belli olacak. DGS puanlarına göre tercih işlemi yapacak öğrenciler tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından kazandıkları üniversitede eğitim alacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin