Umutlar tükeniyor! Maden faciasını bugün hangi gazete manşetine nasıl taşıdı?

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden faciasına gazete manşetlerinde geniş yer verildi.

Google Haberlere Abone ol
Umutlar tükeniyor! Maden faciasını bugün hangi gazete manşetine nasıl taşıdı?

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki bir maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor. 



Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ermenek'te işçilerin mahsur kaldığı madende arama-kurtarma çalışmalarının, 420 kişilik ekip ve 90 araç ile kesintisiz sürdürüldüğünü bildirdi.



Madendeki su tahliye çalışmalarına büyük hız katacak ahtapot aracı olay mahalline ulaştığının belirtilirken, ahtapotla çalışmaların daha hızlı devam ettiği açıklandı. Karaman'ın Ermenek ilçesinde, Başbakanlık AFAD koordinasyonunda 420 kişilik ekibin üstün gayreti ve 90 araç ile yürütülen arama kurtarma çalışmalarının kesintisiz sürdüğünün bildirildiği açıklamada, şu bilgilere yer verildi:



"Madende mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarında, suyun tahliyesini hızlandıracak yeni jeneratör ve motopomplar olay mahalline sevk edildi. Bunlardan biri olan ve ‘ahtapot’ olarak adlandırılan, olay mahalline ulaştı. Ahtapotla çalışmalar daha hızlı devam ediyor. Ahtapot, dakikada 8 bin 500 litre su tahliye edebiliyor. 60 metre derinlikten su çekebilme yeteneğine sahip olan araçlar, 50 metre yükseğe su tahliyesi yapabiliyor. Alana sevk edilen jeneratörler sayesinde 250 kW'lık mevcut kurulu güç 6 kat arttırılarak çalışmalar daha hızlı bir şekilde yürütülmeye başlandı."



Ermenek'teki faciaya gazete manşetlerinde geniş yer verildi.



"Umutlar tükeniyor! Maden faciasını bugün hangi gazete manşetine nasıl taşıdı?" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin