'Umut nöbeti'ni devralan Doğan Satmış: Türkiye'ye yakışmayan bir manzara

Can Dündar ve Erdem Gül'e destek amacıyla dün başlatılan ‘umut nöbetini’ Doğan Satmış devraldı.

Google Haberlere Abone ol
'Umut nöbeti'ni devralan Doğan Satmış: Türkiye'ye yakışmayan bir manzara

MİT TIR'ları haberleri nedeniyle tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e destek amacıyla dün başlatılan ‘umut nöbetini’ Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi ve Cumhuriyet gazetesinin yayın danışmanı Doğan Satmış devraldı.



Bu sabah saat 09:00'da Silivri Cezaevi'ne gelerek nöbeti devralan Satmış, Medyatava'ya yaptığı açıklamada; "Dün, Basın Konseyi öncülüğünde Mete Akyol'un başlattığı 'umut nöbetini' bugün ben devraldım. Tek amacımız, gazetecilerin yazdıklarından ötürü tutuklanmaması. Zaten siyasi iktidar da 'tutuksuz yargılanmaları esastır' dedi. Bizim amacımız bunun sağlanması. Cumhuriyet'in Genel Yayın Yönetmeni'nin ve Ankara Temsilcisi'nin cezaevine konması Türkiye'ye yakışmayan bir manzara sergiliyor. Diğer gazeteciler üzerinde de 'Bazı şeyleri yazmayın, yoksa tutuklanırsınız' gibi bir atmosfer yaratıyor. Bu yanlış ve buna dikkat çekmek istiyoruz. Tek amacımız bu" ifadelerini kullandı.



Satmış, ayrıca milletvekillerinin Can Dündar ve Erdem Gül ile her fırsatta görüşme şanslarının olduğunu ve bu sabah Mahmut, Tanal, Tuncay Özkan, Dursun Çiçek gibi vekillerin gelip Dündar ve Gül'le görüştüklerini belirtti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin