'Umut Nöbeti'ni bugün Kardeş Türküler devraldı

Silivri cezaevi önünde sürdürülen “Umut Nöbeti” devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
'Umut Nöbeti'ni bugün Kardeş Türküler devraldı

Can Dündar ve Erdem Gül içi tutulan 'Umut Nöbeti'nde bugün farklı gruplar vardı. Nöbette, Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Tahsin Yeşildere ile derneğe üye olan akademisyenler Esen Arslandoğan, Cengiz Arın, İzzettin Önder, Hülya Kirmanoğlu, Sinan Alçin, Haldun Gülalp, Burhan Şenatalar, Hacer Ansal, Refik Baysal vardı.

 

Öte yandan Kardeş Türküler’den Feryal Öney ile Ayhan Akkaya, Boğaziçi Gösteri Sanatları Yayınları’ndan ise Ali Kerem Soysel ve Tayland Tosun da nöbete destek verdi.

 



Öğretim Üyeleri adına açıklama yapan Tahsin Yeşildere şöyle konuştu:



“Demokrasinin temel ilkelerinden ifade özgürlüğü ve haber alma özgürlüğünü savunmak, çok değerli iki gazeteciyle dayanışmamızı ifade etmek amacıyla buradayız. En kısa zamanda özgür olmalarını umuyoruz. Ayrıca bu iki arkadaşımız nezdinde basın özgürlüğü istiyoruz.Bu simgesel eylem hem bir protesto, hem bir direniş, bir dayanışma ve umut eylemidir.”



Kardeş Türküler Grubu da, Aşık Mahsuni’den “Dargın Mahkum” türküsünü Silivri Cezaevi önünde seslendirdi. Ve grup şunları söyledi;



“Güzel günler yaşamıyoruz maalesef. Memleketin doğusu koca bir yangın yeri, batısı koca bir hapishane. Kardeş Türküler olarak, yaşanan bu kötü günlerin bir an önce bitmesini bekliyor, bu kötü gidişata "dur" demek istiyoruz. Can ve Erdem'e selamlarımızı gönderiyoruz.”



Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu ise;



“Umut nöbetine BGST yayınları olarak katılmamızın nedeni halkın bilgi ve haber alma özgürlüğünü savunmak ve bu ilke üzerinden yayıncılık yapan, mesleklerini icra ettikleri için tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül ile dayanışmadır. İnsanların yayıncılık mesleğinin gereğini yaptıkları için ceza almalarının demokrasi kültürü içinde yeri yoktur. ” şeklinde konuştu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin