'Umut Nöbeti'nde bu kez işçiler vardı

Tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için sürdürülen “Umut Nöbeti” devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
'Umut Nöbeti'nde bu kez işçiler vardı

Silivri Cezaevi önünde tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için sürdürülen “Umut Nöbeti”ni işten atılan Şişecam işçileri İsmail Yılmaz, Ercüment Acaraoğlu, Reyhan Doğan, gazeteci Mustafa Sönmez ve belgeselci İmre Azem devraldı.



Şişecam işçileri yaptıkları toplu açıklamada şunları söyledi:



“Bugüne kadar işçi direnişlerini haber yaparak işçi sınıfına destek olan basın emekçilerine 72 gündür direnişte olan Şişecam işçileri olarak bizler de Silivri'de umut nöbeti tutarak destek olmayı amaçladık. Türkiye'de basın emekçileri özgür oldukları sürece işçi sınıfı da sesini daha fazla duyurup direnişlere daha çok destekçi bulacaktır. Şişecam işçileri haksız işten çıkarmalara, emek sömürüsüne, taşeron köleliğe, ücret ve vergi adaletsizliğine, sarı sendikalara, her türlü anti demokratik uygulamaya, basına sansüre ve hak ihlalleri karşıdır. Bu uğurda da mücadele etmeyi halkımıza ve emekçi sınıfa bir borç biliriz.”



“Türkiye adım adım tümden bir cezaevine dönüştürülüyor" diyen gazeteci Mustafa Sönmez de şu ifadeleri kullandı: 



"AKP rejimi ters yöne girmiş bir otomobil gibi sürekli kural çiğniyor çarpıyor tahrip ediyor Can ile Erdem’i sindirme çabaları Türkiye’yi sindirme gayretlerinin bir parçası olan operasyonlar yargıyı, yürütmeyi yasamayı tek elde topladıktan sonda medyayı da sindirmenin bir adımı. 'Bunu yanlarına bırakmam' diyerek yargıya talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa 138. Maddeyi de ihlal etti. Anayasa yeminini her gün ihlal ediyor. Can, Erdem tüm tutuklu gazeteciler, akademisyenler, tüm rejim mağdurları yalnız değildir. Ters yönde debelenen çılgın sürücünün akıbeti bellidir. Türkiye er geç özgürleşecektir. Buna hiçbir güç engel olamaz.”



Belgeselci İmre Azem de, "Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmalarıyla demokrasinin bir yara daha aldığını ifade ederek, “Bu karanlıktan çıkış ancak dayanışma ve örgütlü mücadele ile mümkün olabilecektir. Cezaevlerindeki tüm gazeteciler özgür kalana kadar mücadeleye devam etmek boynumuzun borcu” diye ekledi. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin