Umut Adan'dan yeni 45'lik

Şarkıcının yeni 45’liği “Sevdiğimi Seçtim – Güneş” piyasaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Umut Adan'dan yeni 45'lik

Yıllarca İtalya’da müzik çalışmalarını yürüttükten sonra geçen yıl Türkiye’ye dönen ve Anadolu Pop’un temsilcisi olan Umut Adan’ın yeni 45’liği “Sevdiğimi Seçtim – Güneş” piyasaya çıktı. İlk 45’likte olduğu gibi ikinci 45’likte de tüm söz ve müzikler Umut Adan’a ait.



1992 yılından bu yana İtalya-İstanbul arasında yaşayan Umut Adan, 2011 yılında yayınlanan ilk 45’liği “Gülerler Bize – Beni Seçtiğin Bu Yerde”nin ardından altı aydan fazla süren uzun konser serisiyle çalışmasını İstanbul dinleyicisiyle paylaştı. Standart FM yayın akışıyla da Anadolu gençliğine ulaşarak, günümüz müziğinde “güle güle direnişleri”, “hasretten gelişleri”, “Mahsuni Şerif”i yaşatmayı amaçlıyor.



Umut Adan’ın ilk 45’liği gibi, ikinci 45’liği “Sevdiğimi Seçtim – Güneş” de İtalyan plak şirketi Sillyboy etiketini taşıyor.



İtalya'da canlı kayıt tekniğiyle kaydedilip analog ses tekniğiyle mixlenen yeni çalışmanın A yüzünde yer alan ve Standart  FM'de sık sık dinlemeye alışık olduğumuz "Sevdiğimi Seçtim", yitirdiğimiz Anadolu kültürüne gönderme yaparken, insanın hayatta sevdiği şeyi seçebilmesinin zorluk ve güzelliklerini 70'lerin psikedelik sounduyla ve şiirsel bir dille anlatıyor.



B yüzünde yer alan "Güneş" ise, mutlu ve genç baharları, insan coşkusunu, heves-mutluluk anlayışını keskin ve ısrarcı gitar rifleri ve davul vuruşlarıyla yorumluyor.



Umut Adan’ın ikinci 45’liği “Sevdiğimi Seçtim – Güneş” tüm plakçılarda raflardaki yerini aldı. Deniz Tortum ve co prodüktör Cem Bilge tarafından çekilen videolar da yakında izleyiciyle buluşacak. Umut Adan, ardından Ağustos ayında İtalya turnesine çıkıyor.



“Umut 70’lerin progresif psikedelik Anadolu Pop stilini başarıyla devam ettiriyor.” 

Shindig Magazine, Jeanette Leech



“Umut’un şarkıları insanı iki dakikada yakalıyor. Plağı şiddetle tavsiye ediyorum.” 

Foxydigitals, Paul Simpson



“Umut Adan, neredeyse unutulan 70’lerin Anadolu Pop stilini çok iyi benimsemiş. Birçok klasik Türk kaydında duyabileceğiniz pop vokali, alevli gitarları ve folk duygusu, kesinlikle tavsiye etmeye değer.”

Byron Coley, The Wire



Umut Adan – Gülerler Bize videosu:






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin