Umre bile PR malzemesi oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu anne ve babası ile umreye gitti gazeteciler arkasından PR yaptı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu anne ve babasıyla yarın Umre ziyareti gerçekleştirecek. İmamoğlu'nun Umre ziyareti gazetecilerin PR malzemesi oldu. İmamoğlu'nun Umre ziyaretini gazeteci Mehmet Akif Ersoy duyurdu, diğer gazeteciler ve bazı gazeteler de Umre ziyaretini hemen haberleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Umre bile PR malzemesi oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu anne ve babası ile umreye gitti gazeteciler arkasından PR yaptı

Umre ziyareti seçim malzemesi oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun anne ve babasıyla yapacağı Umre ziyareti gazeteciler tarafından PR malzemesine çevrildi. İmamoğlu'nun ailesiyle gerçekleştireceği Umre ziyareti gazeteci Mehmet Akif Ersoy tarafından Twitter'da duyuruldu.

Ersoy'un tweetinin ardından birçok hesap İmamoğlu'nun Umre ziyaretini paylaşmaya başladı. Başta Cumhuriyet olmak üzere birçok gazete de Umre ziyaretini hemen haberleştirdi.

Mehmet Akif Ersoy twitter hesabından şu tweeti attı; "Ekrem İmamoğlu yarın anne ve babasıyla birlikte bir umre ziyareti gerçekleştirecekmiş." 

SOSYAL MEDYADA ELEŞTİRİ KONUSU OLDU

Ersoy'un tweetinin ardından diğer gazeteciler ve bazı gazeteler de Umre ziyaretini hemen haberleştirdi. Sosyal medyada İmamoğlu'nun Umre ziyaretinin adeta PR'ının yapılması birçok hesap tarafından eleştirildi. 

İbadetin reklamının yapılmaması gerektiğini vurgulayan eleştiriler ön plana çıktı. "Bunun haber değeri nedir anlayamadım?" diye soranların yanı sıra bazı vatandaşlar da, "Umre işi doğru mu? Karar elbette sizin ancak içinde bulunduğunuz ve bulunduğumuz durum itibarıyla; zamanlama açısından doğru olmadığını düşünüyorum!" gibi yorumlarda bulundu.

"İBADETİN REKLAMI OLMAZ"

İlahiyatçı Yazar Cemil Kılıç, özellikle umre konusunda 'reklam' yapanları sert bir dille eleştirmiş, "Bu işi ranta çevirmek İslam'ın ibadeti değil, riya dininin tapınmasıdır" ifadelerini kullanmıştı. 

"İbadetin reklamı olmaz" diyen Kılıç'ın konuyla ilgili sözleri şu şekilde: İbadetin reklamı olmaz. Reklam yaparak ve bazı popüler isimleri kullanarak insanları umreye çağırmak, böylece bu işi ranta çevirmek İslam'ın ibadeti değil riya dininin tapınmasıdır. İslam'a kıymayın efendiler!

 

İbadetin reklamı olmaz. Reklam yaparak ve bazı popüler isimleri kullanarak insanları umreye çağırmak, böylece bu işi ranta çevirmek İslam'ın ibadeti değil riya dininin tapınmasıdır. İslam'a kıymayın efendiler!

 

NAFİLE İBADET NE DEMEK?

Umre, nafile faziletli ibadet olarak tanımlanıyor. İslamda farz ve vacip olmayan ibadetler 'nafile' olarak sınıflandırılıyor ve nafile ibadet olarak adlandırılıyor. Vakit namazları dışında kılınan (farz veya vacib olmayan) namazlara nafile namaz, oruç tutulması şart olmayan günlerde tutulan oruca da nafile oruç deniyor, Umre de nafile faziletli ibadet olarak tanımlanıyor.

İbadeti gösteriş olarak duyurmayla ilgili şu yorumlar yapılıyor: "Bir ibadeti başka zamanlarda yapmadığı halde sırf başkasına gösteriş olsun diye Allah rızasından uzak, menfaat için yapılmasına riya denir. İbadetlerini Allah rızası için yapan kişi riyaya girmez. Çünkü dünyevi bir menfaat için yapmamaktadır. Ayrıca aklınıza gelen bu tür düşünceler şeytanın birer vesvesedir. Bunlara bakıp da ibadetten vazgeçmeniz doğru değildir."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin