Ümraniye T Tipi Kapalı Cezaevi'nde bir şeyhler oluyor!

Ümraniye T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tüm çalışanların çabalarıyla bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi.

Google Haberlere Abone ol
Ümraniye T Tipi Kapalı Cezaevi'nde bir şeyhler oluyor!

Amaç orada yatmakda olan hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması, manevi değerlerin güçlenmesi ve tahliye sonrası meslek sahibi olmaları. Bunun yanında asıl mahkumiyetin de kafalarda olduğunu hatırlatarak hapishanelere ilişkin ön yargıları yıkmak. Burada araç tiyatro...





Soğuk duvarlar ve parmaklıklar arasından sıyrılarak yaratılan bu sıcak ortamda Reyhan Ulu'nun yönetmenliğinde Yılmaz Erdoğan'ın Bana Bir Şeyhler Oluyor oyununu sahneleniyor. Oyunda ses-ışık dahil 15 Mahpus görev alıyor. Dışarıdan destek veren oyuncular ise; Sinem Yener Ekşioğlu, Nilüfer Erkanlı ve Hakan Çelik. Oyunculardan Hakan Çelik: "Gerçekten şimdiye kadar yaptığım hiçbir tiyatroya, hiçbir projeye benzemiyor. Çok daha farklı çok daha güzel, bitmesin istediğim bir proje. Çok yetenekli, doğal oyunculuğa sahip arkadaşlarımız var. Çok da güzel oynuyorlar. İşin güzelliği hiç tiyatro izlememiş bile olan arkadaşlarımız sahneye çıktı. İlk sahneye çıktıklarında heyecandan konuşamıyorlardı bile" diye konuştu.





Oyuncu Sinem Yener Ekşioğlu ise; cezaevinde tiyatro yapmanın zor olduğunu belirterek, "Başta oldukça heyecanlı geçmişti. Önyargılarımız vardı buraya gelirken. Ürkütücü gelebiliyordu. Cezaevine giriyorsunuz, nasıl insanlarla karşılaşacaksınız, ne olacak? Ancak sonra burada hepimiz arkadaş olduk. Gayet profesyonelce çalıştılar. Birkaç oyun oynadık zaten. Dışarıda bu işi devam ettirecek arkadaşlarımız var. Bu da bizim için çok gurur verici bir şey. Tiyatroyu sevdiler ve devam edeceğiz diyorlar" dedi.



Oyuna gelerek destek olan şanatçılar ise; Haldun Dormen, Göksel Kortay, Müjdat Gezen, Salih Kalyon, Altan Erkekli, Demet Akbağ, Ayberk Atilla, Ayla Arslancan, Güven Kıraç, Suna Selen, Bedia Ener, Bican Günalan, Vural Çelik, Ceyhun Fersoy, Ayça İnci, Adnan Koç, Birol Güven, Celal Tak, Nazım Yılmaz, Ercan Bostancıoğlu, Ercan Akışık, Yalçın Özden, Eda Özerkan, Cemalettin Kurtoğlu, Afrikalı Ali, Turgut Yasalar, Levent Semerci ve Mehmet Binay..



Oyun; 1 Şubat 2013 Cuma Günü 13.30 Ümraniye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tiyatro salonunda bir çok sanatçının katılımıyla final galası yapılacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin