Ümit Özdağ'dan iktidarı kızdıracak hamle! Tanju Özcan Zafer Partisi'ne mi geçiyor?

Göçmen karşıtlığı politikası ile bir andan dikkatleri üzerine çeken Ümit Özdağ'ın liderliğindeki Zafer Partisi, iktidarı kızdıracak bir hamle için harekete geçmeye hazırlanıyor. Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, bugünkü köşe yazısında, Zafer Partisi'nin göçmenlerle ilgili meydanlara sandık kuracağını açıkladı. Yarkadaş ayrıca, CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Zafer Partisi'ne geçeceği iddiasını da yorumladı.

Google Haberlere Abone ol
Ümit Özdağ'dan iktidarı kızdıracak hamle! Tanju Özcan Zafer Partisi'ne mi geçiyor?

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, bugün köşesinde, Zafer Partisi ile ilgili dikkat çeken bilgiler paylaştı.

Yarkadaş, göçmen karşıtlığı ile öne çıkan Ümit Özdağ liderliğinde Zafer Partisi'nin kapsamlı bir program hazırlığında olduğunu söyledi.

Barış Yarkadaş yazısında ayrıca, Zafer Partisi'nin meydanlara sandık kurarak halkın göçmenler konusundaki görüşünü alacağını da kaleme aldı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Zafer Partisi'ne geçeceği iddiasını köşesine taşıyan Yarkadaş, dikkat çeken yorumlarda bulundu.

Barış YARKADAŞ / KORKUSUZ

CHP’li Kaftancıoğlu’na verilen ceza…

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile yollarımız hiç kesişmedi. CHP çatısı altında aynı dönemde siyaset de yaptık ancak birçok konuda ayrı düşündük. Buna rağmen, tüm yargılanma süreçlerinde davalarını izledim ve destek vermeye çalıştım.

Gazetemiz baskıya girerken, Korkusuz’un internet sitesine düşen bir haberden; Yargıtay’ın Kaftancıoğlu’nun 5 davasından 3’ünü onayladığını ve kendisine  siyasi yasak getirildiğini öğrendim. Bu yüzden, yazıyı baskı saatine denk geldiği için kısa tutmak ve köşeye sonradan ekletmek zorunda kaldım.

Davaları izleyen bir kişi olarak diyebilirim ki; bu cezalar vicdani de hukuki de değildir…

Zafer Partisi’nden tartışma yaratacak hamle…

Ümit Özdağ’ın genel başkanlığını yaptığı Zafer Partisi, “Göçmen-Sığınmacı- Mülteci’’ karşıtı politikasını sürdürmeye ve çıtayı daha da yukarı çekmeye kararlı. Zafer Partisi, yapılan son kamuoyu araştırmalarında yüzde 3’e yakın bir oranı yakaladığını gördüğü için hayli moral bulmuş… Parti yetkilileri, “Söylemlerimiz halkta karşılık buluyor’’ diyor

NE YAPACAKLAR?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Hodri meydan’’ demesinin ardından partiye olan ilginin daha da arttığını belirten yetkililer, “Şimdi bu ilgiyi oy potansiyeline çevirecek yeni adımlar atacağız’’ diyor.

Edindiğim bilgiye göre, Zafer Partisi, önümüzdeki günlerde iktidara bir çağrı yapacak ve “Gelin göçmen-sığınmacı konusunda halk ne düşünüyor, bunu halka soralım” diyecek.

MEYDANLARA SANDIK KOYACAKLAR

Parti yetkilileri, bu amaçla kentlerin meydanlarına referandum sandığı koymayı ve “Sığınmacılar gitsin mi, kalsın mı?’’ sorusunu sormaya hazırlanıyor. Plana göre, kentlere kurulacak sandıklara her vatandaş oy atabilecek. Sığınmacıların kalmasını isteyenler “Kalsın’’, gitmesini isteyenler ise “Gitsin’’ seçeneğini işaretleyecek.

İKTİDARI SIKIŞTIRMA HAMLESİ

Yasalarımıza göre, aslında kimsenin böyle bir referandum yapma hakkı yok… Bunu Zafer Partisi de biliyor. Ancak buna rağmen, meydanlara sandık koymayı ve oylama yapmayı düşünüyorlar.

Kuşkusuz ki; böyle bir girişime iktidarın tepkisi sert olacaktır. Zafer Partisi, iktidarın müdahalesinin kendilerine yeni bir tartışma alanı açacağını biliyor ve bu yüzden sandıkları koyma hazırlığını sürdürüyor.

Zafer Partisi’nin istediği CHP’li başkan

Zafer Partisi, göçmen ve sığınmacılar üzerinden yaptığı çıkışı, “ekonomi alanında sunacağı parti programı’’ ile güçlendirmeyi düşünüyor. Partilerine yönelik dile getirilen “Göçmen karşıtlığı dışında bir politikaları yok’’ söylemini boşa çıkarmak isteyen kurmaylar, kendi deyimleriyle “esaslı bir program’’üzerinde çalışıyor.

TANJU ÖZCAN ZP’YE GEÇER Mİ?

Genel Başkan Ümit Özdağ’ın önümüzdeki günlerde bu programı açıklayacağı ve farklı kesimlere ulaşmaya çalışacağı belirtiliyor.

Zafer Partisi bu arada yeni kadroları bünyesine katma çalışması yürütüyor. Öncelikli olarak istedikleri ilk siyasetçi ise CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan… Özcan’ın söylemleri ile tam uyum içinde olduklarını söyleyen Zafer Partililer, CHP’li Özcan’ın da kendilerine sıcak yaklaştığını ve partilerinin saflarına katılmasını beklediklerini söylüyorlar.

Bu tür söylemler dile getiriliyorsa, belli ki bazı temaslar da olmuştur…

Bu temasların nereye evrileceğini hep birlikte göreceğiz…

CHP Ziraat Bankası’nı sordu

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nün Ankara’dan İstanbul’a taşınması tam bir yılan hikayesine döndü. Dün bu köşede, bankanın genel müdürlüğünün önce İstanbul Maltepe civarındaki boş bir binaya, ardından ise Ataşehir’de bulunan ve adına Finans Merkezi denilen bölgeye taşınacağını yazdım.

BANKA SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, köşeme taşıdığım iddialara üzerinden 24 saat geçmesine rağmen hala bir yanıt vermedi. Belli ki; verebilecekleri bir yanıt yok… Kamunun kaynaklarının nasıl har vurup harman savrulduğu bu taşınma işlemindeki skandallardan da görülüyor. Bir banka düşünün ki; sırf bir inat ve takıntı yüzünden önce İstanbul’daki boş bir binaya ardından ise aynı bölgedeki başka bir binaya taşınacak. Bu sırada ise halkın milyonlarca lirası çöpe atılacak.

CHP CEVAP BEKLİYOR

Ziraat Bankası’nın taşınma skandalı bu köşede yer aldıktan sonra, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de konuyu TBMM gündemine taşıdı. Tekin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. CHP’li vekil, perşembe günü bu köşede yer alan iddialara ilişkin bir açıklama istedi.

Bakalım, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, CHP’li Gürsel Tekin’e yanıt verecek mi? Ya da verdiği yanıtlarda hangi argümanları kullanacak…

Bu soru önergesinin takipçisi olacağız…

Selahattin Demirtaş’tan mektup var

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aralarında benim de olduğum çok sayıda gazeteci ve yazara bir mektup yolladı. Demirtaş mektubunda, güncel siyasi gelişmeleri yorumluyor ve “Elbette hiçbirimizin elinde sihirli değnek yok. Ülkemizin içinde bulunduğu kaos ve sürüklendiği çöküşten çıkışın biricik yolu farklılıklarımızla birlikte, ortak akılla hareket etmektir’’ diyor.

Muhalefete yönelik eleştirilerini de dile getiren Demirtaş, şu ifadeleri kullanıyor:

“Muhalefet, bu haliyle bir kısır döngü içindeymiş görüntüsü veriyor. Eski düşünce kalıpları ve yüz yıllık gereksiz korkular ile milliyetçi reaksiyonların rengini verdiği tutumlar hiçbirimize yeni bir yaşam vaat etmiyor. Temel hedef, taktiksel iş birlikleriyle seçim kazanmaya çalışmak olmamalıdır. Tam tersine asıl hedef, seçimler aracılığıyla Cumhuriyet’i demokrasi temelinde yeniden inşa etmek olmalıdır.”

Demirtaş’ın hayli uzun olan mektubundan sadece birkaç satırı buraya taşıyabildim.

Yaklaşık 6 yıldır Edirne Cezaevi’nde bulunan Demirtaş’ın mektubu yeni bir tartışma başlatacak gibi görünüyor.

Barış Yarkadaş'ın yazısını okumak için TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin