Ümit Kocasakal CHP'de kendisini ihraç eden iki ismi verdi. Kocasakal'dan CHP Genel Merkezi'ne şok suçlamalar: Atatürk'ün kemiklerini sızlatıyor

Prof. Dr. Ümit Kocasakal tv100'ün ses getiren programlarından Başak Şengül ile Doğru Yorum'da partisi CHP'den ihraç edilme sürecini anlattı. Kocasakal, Tuncay Özkan ve Canan Kaftancıoğlu'nu işaret etti. Kocasakal CHP Genel Merkezi'ne yönelik "Atatürk'ün kemiklerini sızlatıyorlar." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ümit Kocasakal CHP'de kendisini ihraç eden iki ismi verdi. Kocasakal'dan CHP Genel Merkezi'ne şok suçlamalar: Atatürk'ün kemiklerini sızlatıyor

tv100'ün ses getiren programlarından Başak Şengül ile Doğru Yorum'a; Devlet eski Bakanı Maum Türker, Hukukçu Prof. Dr. Ümit Kocasakal, Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Eray Güçlüer, Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar konuk oldu.

Bir dönem CHP'de Genel Başkanlık için aday adaylığını açıklayan ve sonrasında partisinden ihraç edilen Kocasakal o dönem yaşadıklarını canlı yayında anlattı. Kocasakal, CHP Genel Merkezi'ni Atatürk'ün kemiklerini sızlatmakla suçladı.

CHP'deki 'değişim' tartışmaları için Kocasakal, "Değişim, bu taht kavgalarıdır ve bunun kimseye bir faydası yok. Örtbas edilmeye çalışılıyor. Tüzük değişecekmiş, Program değişecekmiş, parti meclisi 200 kişiye çıkacakmış bunlar hep gaz alma operasyonu. Hiç kimsenin birbirinden farkı yok." değerlendirmesinde bulundu.

Kocasakal, "Ben sadece belirli bir televizyon kanalındaki programa çıktım diye ihraç edildim. CHP’den ihraç operasyonumun arkasındaki en temel 2 kişi Tuncay Özkan ve Canan Kaftancıoğlu’dur." dedi.

Kocasakal, "Balık baştan kokuyor bu manifestonun nerede yayınlandığına dikkat ediniz. Oksijen Gazetesi ikinci cumhuriyetçilerin, küreselcilerin, neoliberal tapanların merkezi bu çok net. Bir kere o başlı başına bir mesaj. İkincisi başlıklara bakalım, sınırları aşan yeni birliktelikler, yeni bir gelecek tasarımı, yeni bir Türkiye’nin yeni bir gelecek tahayyülü, Türkiye’yi yeniden hayal etmek affedersiniz eski Türkiye’ye ne oldu? Yeni Türkiye’yi kullanan ilk Atatürk’tür. Yeni Türkiye’nin yenisi nasıl oluyor? Nereden bu ihtiyaç çıktı?" ifadelerini kullandı.

Kocasakal, "Ahlaki bir problem var siyasi değil, ben Ekrem Bey’in de Canan Hanımın da Yüksel Taşkın’ın da siyaset yapma hak ve özgürlüğünü sonuna kadar savunurum ama ahlaki olmayan şu, bu siyaseti ilkeleri belli olan olması gereken belli bir programı olan CHP’de yapmaları ahlaki değil. Siz hem Atatürk’ün partisinde olup hem Atatürk çizgisiyle ve 6 okla kavgalı olamazsınız." dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin