Ümit Alan: 'Ben gidersem Akif Beki gelir' iyi bir örnek

BirGün yazarı, Mirgün Cabas'ın Medyatava'ya verdiği röportajdaki sözlerini böyle yorumladı...

Google Haberlere Abone ol
Ümit Alan: 'Ben gidersem Akif Beki gelir' iyi bir örnek

BirGün gazetesi yazarı Ümit Alan bugünkü köşesinde, 'AKP gazeteciliği bitirdi romantizmi' başlıklı bir yazı kaleme aldı ve bazı gazetecilerden örnekler vererek bu tezin tek başına yeterli olmadığını savundu.



"İktidarın Türkiye’de gazetecilik yapılmasını istemediği bir gerçek" diyen BirGün yazarı, "Peki bu önerme, Türkiye’deki gazeteciliğin mevcut durumunu tek başına açıklar mı?" diye sordu. 



"AKP gazeteciliği bitirdi” mağduriyetinin ardına neler gizleniyor? diyen Alan, bazı gazetecilerden örnekler verirken, gazeteci Mirgün Cabas'ın Medyatava'dan Neslihan Akdaş'a verdiği röportaja da değindi ve Cabas'ın Hürriyet yazarı Akif Beki'yle ilgili sözlerini değerlendirdi.



Beki'nin açıklamalarını doğru bulduğunu belirten Alan, yazısında şu ifadelere yer verdi:



Mirgün Cabas’ın Medyatava.com’dan Neslihan Akdaş’a verdiği röportajda kullandığı bir ifade, üzerinde durulmaya değer. Cabas, röportajda; “Bugün bir sürü insan Akif Beki sayesinde bazı pozisyonlarda oturuyor. ‘Ben gidersem yerime Akif gelecek” diyerek hem kendilerini rahatlatıyorlar hem de eğilip bükülmeleri meşrulaştırıyorlar’ diyordu. Bugün, havuza dahil olmayan medya kuruluşlarındaki işleyişi anlatmak için çok iyi bir örnek. Örneğin; Fatih Altaylı’nın da “Alo Fatih” tapelerinin ardından çok benzer bir savunması vardı. Eğilip bükülmeyi böyle savunanlar, bence o pozisyonlara Bekigillerin gelmesinden daha büyük bir kötülük yapıyorlar bu mesleğe.



İşte, Ümit Alan'ın o yazısı:


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin