'Uluslararası Tiyatro Festivali' başlıyor!

Yerli yabancı yüzlerce oyuna 17 yıldır ev sahipliği yapan festival 15-25 Kasım tarihlerinde başlayacak.

Google Haberlere Abone ol
'Uluslararası Tiyatro Festivali' başlıyor!

Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’ne 15-25 Kasım 2013 tarihleri arasında katılacak oyunlar belirlendi.



Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, Devlet Tiyatroları, Çankaya ve Yenimahalle Belediyesi’yle birlikte çok sayıda kurum ve kuruluşun katkılarıyla Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV) tarafından 18. kez düzenlenecek Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nin bu yıl ki teması “Yaşanılır Bir Dünya İçin Sanat” oldu.



15-25 Kasım 2013 tarihleri arasında Ankara’da birçok sahnede gösterimlerin yapılacağı festivale bu yıl 100’ün üzerinde oyun başvurusu yapıldı.  



Danışma Kurulu ve Festival Komitesi’nden oluşan festival ekibinin değerlendirmeleri sonucu uluslararası düzeyde İngiltere, ABD, İtalya, Bulgaristan ve İran’dan 5 oyun seçildi. Üniversite Tiyatro Toplulukları, Belediye Şehir Tiyatroları, Özel ve Amatör Tiyatro Toplulukları, Çocuk Oyunları ve Atölye-Seminer, film gösterisi kategorilerinde olmak üzere toplam 46 oyunun festivale katılmasına karar verildi.



Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’ne bu yıl aralarında Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları, Dostlar Tiyatrosu, Duru Tiyatro, Kent Oyuncuları, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Sadri Alışık Tiyatrosu, Tiyatro Kedi, Tiyatro Kare, Kocaeli Belediyesi Şehir Tiyatrosu gibi bir çok başarılı oyuna imza atmış tiyatro toplulukları da katılıyor. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin