Uluslararası Para Fonu harekete geçti. Kripto varlıkları için yeni bir politika önerisi sundu

Uluslararası Para Fonu (IMF), Finansal İstikrar Kurulu (FSB) ile birlikte kripto varlıklar için tavsiyeler ve bazı standartları içeren bir ortak yayın sundu.

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Para Fonu harekete geçti. Kripto varlıkları için yeni bir politika önerisi sundu

Uluslararası Para Fonu (IMF), Finansal İstikrar Kurulu (FSB) ile birlikte kripto varlıklar için tavsiye ve bazı standartları içeren ortak bir yayın sundu.

investing.com'daki bilgilere göre G20 ülkelerinin talebi üzerine hazırlanan belge, genel anlamda tavsiyeler içermekle birlikte kripto varlık faaliyetlerinin ve piyasa hareketinin makroekonomi ve finansal istikrar risklerini ele alma konusunda kapsamlı bir rehberlik sağlıyor. 

IMF, bu sefer kripto varlıklar için FSB ile ortak bir çalışma yaptı

Geçmiş dönemlerde IMF ve FSB’nin kripto endüstrisiyle ilgili bağımsız yayınları bulunuyordu. Ancak bu sefer iki kurumun daha kapsamlı bir rehberlik sunmak adına beraber çalıştığı görüldü. 

Finansal İstikrar Kurulu (FSB) tarafından yapılan açıklamada IMF’in kripto varlıklar konusunda yasal ve finansal bütünlük ile para ve maliye politikaları üzerindeki etkilerini ana hatlarıyla belirlediği bildirilirken kurulun finansal istikrar, yatırımcı koruması, kripto varlıkların içerdiği riskler gibi konularda düzenleyiciler için öneriler ve standartlar yayımladığı belirtildi.  

Yayımlanan ortak belge, G20’nin bu yıl IMF ve FSB ile birlikte Uluslararası Ödemeler Bankası’ndan (BIS) küresel bir düzenleyici çerçeve oluşturmak için öneri talebinin ardından geldi. IMF ve FSB’nin raporu haricinde Uluslararası Ödemeler Bankası’nın bağımsız olarak kripto varlıklarla ilgili kavramsal konuların ele alınacağı ve mevcut riskleri azaltma konusunda öneriler içeren bir rapor sunacağı açıklandı. 

Son gelişmeler, G20 ülkelerinin küresel çapta faaliyet gösteren kurumlardan sağladığı rehberlikle uygun bir yol haritası belirlemek için çaba sarfettiğini gösteriyor. Bu yolla henüz küresel düzeyde yasal bir zemine oturtulamayan kripto endüstrisi için ortak bir yaklaşım benimsenerek sektöre yönelik riskler kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler IMF kripto
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin