Uluslararası İstanbul Opera Festivali sona erdi

Konsere, Wagner, Verdi, Puccini ve Dvorak'ın eserleri damga vurdu.

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası İstanbul Opera Festivali sona erdi

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, festival açılışında, bestesi Okan Demiriş'e, librettosu Nezihe Araz'a ait "Yusuf İle Züleyha" operasını Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi'nde sergiledi. Yusuf'un acı dolu yaşamı ile Züleyha'nın Yusuf'a olan sevgisini konu alan eseri Aytaç Manizade sahneye koydu.



Festival kapsamında bestesi Charles Gounod'ya ait, William Shaekpeare'in aynı adlı eserinden uyarlanan "Romeo ve Jüliet" operası, Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde sahnelendi. 



Festivalin simgesi haline gelen ve programın tek açık hava etkinliği olan, W. A. Mozart'ın ünlü operası "Saraydan Kız Kaçırma" isimli eser, İstanbul Opera ve Balesi tarafından İstanbul Arkeoloji Müzeleri Bahçesi'nde sanatseverlerle buluştu.



Türk-Osmanlı kültür ve sanatından etkilenilerek 16. yüzyılda Batı Avrupa'da ortaya çıkan "Turquerie" akımının en güzel örneklerinden biri olan eseri Yekta Kara sahneye koydu.  



Festival, Alman şef Raoul Grüneis'in yönettiği İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde sahne alan Murat Karahan, Ünüşan Kuloğlu, Catherine Foster ve Michelle Breedt'in verdiği "Gala Konseri" ile sona erdi.



Konserde, Wagner, Verdi, Puccini ve Dvorak gibi bestecilerin eserlerinden aryalar seslendirildi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin