Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği'ne Türkiyeli başkan!

IPRA’nın 50. Başkanı, düzenlenen törenle görevini resmen devraldı.

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği'ne Türkiyeli başkan!

STAGE İletişim Danışmanlığı Ajans Başkanı Dr. Zehra Güngör dünyanın en büyük ve en eski halkla ilişkiler meslek kuruluşu IPRA'nın (Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği) 2014 Dünya Başkanlığını, 2013 Dünya Başkanı Christophe Ginisty (Fransa)’dan devraldı. İletişim ve iş dünyasından birçok önemli ismin katılımıyla İstanbul Sultanahmet Four Seasons Otel’de gerçekleşen törende geçmiş dönemlerde başkanlık yapmış yedi IPRA eski başkanı da hazır bulundu.  



Devir teslim töreninde konuşan Dr. Zehra Güngör, "2014 IPRA için empati yılı olacak. İletişimde duygusal faktörler ön plana çıkıyor. Başkanlığım süresince hoşgörü ve saygının ön planda olacağı birleştirici bir yaklaşım sergilemeye özen göstereceğim. Ayrıca almış olduğum bu görevin PR sektörünün tanıtımına da önemli katkıları olacağına inanıyorum" dedi. 



2008 yılından bu yana Türkiye’yi temsilen IPRA’da Yönetim Kurulu üyesi ve iki dönem Altın Küre Ödülleri (GWA) Jüri Başkanı olarak çalışmalarını sürdüren Dr. Zehra Güngör’ün IPRA Dünya Başkanlığı 2012 yılının sonunda açıklanmış ve Güngör 2013 yılında IPRA Yönetim Kurulu’nda Seçilmiş Başkan unvanıyla çalışmalarını sürdürmüştü. 60 yıllık geçmişe dayanan dünyanın en eski meslek kuruluşlarından IPRA’nın 50. Başkanı olan Güngör, 15 üyenin yer aldığı IPRA Yönetim Kurulu’ndaki çalışmalarına 2014 yılı dünya başkanı olarak devam edecek. Güngör, 2015 yılında da “geçmiş dönem başkanı” olarak IPRA yönetiminde olacak.



IPRA,  dünya başkanlığı koltuğunu Dr. Zehra Güngör’le birlikte üçüncü kez bir Türkiyeliye emanet etti. Bilindiği gibi daha önce Betûl Mardin (1995) ve Ceyda Aydede (2003) IPRA başkanlığı görevinde bulunmuşlardı.



Dr. Zehra Güngör Kimdir?



İzmir Bornova Anadolu Lisesi (BAL) ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümünde "Halkla İlişkiler'de Toplam Kalite Yönetimi" konulu yüksek lisansını yaptı. Aynı üniversitede  "Diplomaside İletişim Yönetiminin Uygulanması" konulu doktora tezini tamamlayarak iletişim doktoru ünvanını aldı.



Gazeteciliğe 1982'de başladı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin 1996'da en iyi röportaj ödülünü, 1998'de en iyi seri röportaj ödülünü, 1999'da röportaj dalında yılın gazetecisi ödülünü aldı. 1999 yılında STAGE İletişim Danışmanlığı’nı, 2008’de de Dokuz Organizasyon’u kurdu.



Dr. Zehra Güngör, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (Üye), Türkiye Halkla İlişkiler Derneği TÜHİD (Üye), Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği IPRA, Kadın Girişimciler Derneği KAGİDER (Kurucu Üye ve Yönetim Kurulu Eski Üyesi), Propeller Club (Üye), Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı AKSV (Kurucu Üye), BAL Eğitim Vakfı (Mütevelli Heyeti Üyesi)’dir.



Yeditepe ve Okan Üniversiteleri’nde halkla ilişkiler ve iletişim dersleri de veren Dr. Zehra Güngör, İngilizce, Almanca, İspanyolca ve Yunanca biliyor. Güngör evli ve Melisa adında bir kızı var.








Sıradaki Haber İçin Sürükleyin