Uluslararası dizide Türkiye'ye büyük rol

Almanyalı yönetmen Wolfgang Petersen, yeni projesi için Türkiye'ye geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası dizide Türkiye'ye büyük rol

Dünya Sinemasının yenilik arayışı devam ederken, hızla yükselen Türkiye film sektörü gün geçtikçe dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir saha olmaya başladı. 'Troy'un yönetmeni Wolfgang Petersen, yeni projesi 'King David' için Maya Film'e ortaklık teklif etti.

 

Geçtiğimiz haftalarda TRT'nin ekran macerasına başlamaya hazırlanan 'Filinta' dizisinin danışmanlığı için Türkiye'ye gelen 'Lost', 'Prison Break', 'Revenge' gibi dizilerin önemli yönetmeni Bobby Roth'un ardından şimdi de Uluslararası proje için Maya TV - Sinema ile irtibata geçen ve teklif sunan Almanyalı yönetmen Wolfgang Petersen 'King David' projesi için yakın bir zamanda Türkiye'de olacak.



Ünlü yönetmen başta Kocaeli'de kurulması planlanan dekorlar ve Türkiye ve Avrupa'da çeşitli reel mekanlarda çekimleri gerçekleştirecek. Uzun zamandır üzerinde çalıştığı, senaryosu Ron Parker imzası taşıyan 'King David' projesinde Roger Young ile birlikte kamera arkasına geçecek olan Wolfgang Petersen, dizinin ilk sezonunu 10 bölüm olarak tasarlıyor.  

 

King David'de Türkiyeli oyuncular da yer alacak



İngilizce çekilecek ve çoğunluğu ABD'den gelecek uluslararası oyuncu kadrosu ile şekillenecek olan dizide Türkiyeli oyuncular da yer alacak. 2015 Şubat ayında yapım hazırlıkları başlayacak proje için ekipler yoğun bir çalışma içine girdi. Kocaeli'de kurulan dekorlardan ve yapılan işlerin teknik kalitesinden etkilenen Wolfgang Petersen ve ekibi kısa bir süre sonra Türkiye’de olacak.

 

"İşlerimiz ortaklık derecesinde takip ediliyor"



Yapımcı Bülent Turgut  yaptığı açıklamada  "Bildiğiniz gibi Lost ve Prison Break gibi dizilerin yönetmenlerinden Bobby Roth geçtiğimiz günlerde Türkiye'deydi. Oldukça olumlu bir süreç yaşadık. Kendisi ile yine uluslararası bir film için çalışıyoruz. Bu çalışmaların ardından gelen direkt teklif bizim için oldukça heyecan verici. Öncelikle Türkiye'de  yapım kalitesi konusunda geldiğimiz noktanın olumlu bir yansımasıdır bu durum. Bize, bugüne kadar yaptıklarımızı inceleyerek ulaştılar. Görüşmelerimiz olumlu bir biçimde sürüyor. Projede uygulayıcı yapımcı değil, ortak yapımcı olarak yer alacağız. Yayın ve dağıtımın ABD ayağı onlar,  Avrupa ve Asya dağıtımını da biz üstleneceğiz" dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin