Ulusal Yarışma'ya seçilecek filmler merakla bekleniyordu! 11. Boğaziçi Film Festivali’nin yarışma filmleri açıklandı...

Bu yıl 8-16 Aralık tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak olan 11. Boğaziçi Film Festivali’nde “Altın Yunus” için yarışacak ulusal filmler açıklandı. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmlerden “Bölge”, “Gün Batımına Birkaç Gün Kala”, “Kum Zambağı” “Üç Arkadaş” ve “Zamanımızın Bir Kahramanı” filmleri dünya prömiyerlerini, “60 Gün” ise Türkiye prömiyerini 11. Boğaziçi Film Festivali’nde gerçekleştirecekler.

Google Haberlere Abone ol
Ulusal Yarışma'ya seçilecek filmler merakla bekleniyordu! 11. Boğaziçi Film Festivali’nin yarışma filmleri açıklandı...

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl on birincisi düzenlenecek Boğaziçi Film Festivali, 08-16 Aralık tarihleri arasında seyircilerle bir araya gelecek. Türkiye ve dünya sinemasından seçkin örneklerin gösterimleri, ustalık sınıfları ve söyleşileriyle seyircilerini ağırlayacak olan 11. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda “En İyi Film Ödülü” için yarışacak filmler açıklandı.

Ulusal Yarışma'ya seçilecek filmler merakla bekleniyordu! 11. Boğaziçi Film Festivali’nin yarışma filmleri açıklandı...

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda İsmail Doruk’un 1981 yılında aynı köyde yaşayan iki gencin evlenmesi ile başlayan olayların beklenmedik bir biçimde sonuçlanması anlatan ve dünya prömiyerini 29. Kolkata Uluslararası Film Festivali’nde yapan 60 Gün; Umut Evirgen’in Annesinin Kuzusu, Mesut Keklik’in Bölge; Tufan Şimşekcan’ın Ceylin; Yiğit Küçükkibar’ın Gün Batımına Birkaç Gün Kala; Mehmet Demir Yılmaz’ın çözülemeyen erkek kadın ilişkileri farklı bir bakış açısı ile değindiği Kum Zambağı;  Nursen Çetin Köreken’in Üç Arkadaş ve Miraç Atabey’in Zamanımızın Bir Kahramanı filmleri yarışacak.

Ulusal Yarışma'ya seçilecek filmler merakla bekleniyordu! 11. Boğaziçi Film Festivali’nin yarışma filmleri açıklandı... - Resim : 2

Yönetmenlik kariyerinin başında olan isimleri desteklemek ve yönetmenlerin yeni filmlerinin önünü açmak amacıyla ulusal yarışmada Akli Film’in destekleriyle verilen “En İyi İlk Film Ödülü” için de yönetmenlerinin ilk uzun metrajları olan “Bölge”, “Ceylin”, “Gün Batımına Birkaç Gün Kala” ve “Zamanımızın Bir Kahramanı” filmleri yarışacak.

Ulusal Yarışma'ya seçilecek filmler merakla bekleniyordu! 11. Boğaziçi Film Festivali’nin yarışma filmleri açıklandı... - Resim : 3

Jüri değerlendirmelerinin ardından En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Görüntü Yönetmeni ve En İyi Kurgu dallarında ödüller sahiplerini bulacak.

Ulusal Yarışma'ya seçilecek filmler merakla bekleniyordu! 11. Boğaziçi Film Festivali’nin yarışma filmleri açıklandı... - Resim : 4

“Boğaziçi Film Festivali”nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda büyük ödül olarak En İyi Film’e verilen Altın Yunus’un yanı sıra 200.000 TL para ödülü verilecek. 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin