Ulusal Kanal'ın bir numaralı ismi belli oldu!

Kanalda üst düzey atama gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Ulusal Kanal'ın bir numaralı ismi belli oldu!

Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Ulusal Kanal Yayın Kurulu Başkanlığı görevine getirildi. 



Pekin, aynı zamanda Kanalın Ankara Temsilciliği görevini de yürütecek. 



Atama, Ulusal Kanal Yönetim Kurulu'nun yaptığı açıklamayla şöyle duyuruldu:



"Ulusal Kanal Yönetim Kurulu'nun oybirliği ile aldığı kararla,  Sayın E. Korg. İsmail Hakkı Pekin, Ulusal Kanal Yayın Kurulu Başkanlığı'na getirilmiştir. 



Sayın Pekin bu göreviyle birlikte  Ankara Temsilciliği görevini de üstlenmiş ve görevine başlamıştır. 



Kendisini yürekten kutluyor ve üstün başarılar diliyoruz. 



Yayın Kurulumuz, Kanalımızın yayın alanındaki en yetkili üst kuruludur ve yayınla ilgili tüm birimlerimiz Yayın Kurulumuza bağlı olarak çalışmaktadır. 



İ. Hakkı Pekin ile birlikte Ulusal Kanalımızın yeni yayın döneminde çok daha üstün başarılar kazanacağına inanıyoruz. 



Kamuoyuna saygı ile duyurulur."



Ulusal Kanal'ın bir numaralı ismi belli oldu!



İsmail Hakkı Pekin kimdir?



İsmail Hakkı Pekin, 1951 yılında İznik/ Bursa’da doğdu.



1972 yılında Kara Harp Okulundan, 1973 yılında Piyade Okulundan mezun oldu. 1973- 1982 yılları arasında Hv. İndirme Tugayı, Digor Hudut Bl. ve Dağ Komando Okulunda TK. Ve Bl.K.’lıkları görevinde bulundu. 



1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatına 1nc Paraşüt Taburuyla iştirak etti. 1984 yılında Kara Harp Akademisinden mezun oldu.1984-1991 yılları arasında 61nci Ptüm.K.’lığı Kh. ve EDOK’ta görev yaptı.1987 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisini bitirdi. 1991-1994 yılları arasında NATO Kh. Brürsel’de TMR Bşk.’lığında görev yaptı.1994-1998 yılları arasında 1nci Mknz. Tug. Kurmay Bşk.’lığı, 5nci Hudut Alay K.’lığı  ve KKK’lığı ,Gn. PP. Bşk.’lığında Savunma Araştırma Şube Müdürlüğü yaptı.



1998 yılında Tuğgeneralliğe terfi netti ve KKK Plan Harekat ve Teşkilat Daire Bşk. ve 66ncı Zh. Tug. Komutanı olarak görev yaptı. 2002 yılında Tümgenerallliğe terfi etti ve KKK Personel Başkanı, 1nci Mknz. Tümen K. ve 4ncü Kor. K. Yardımcısı olarak görev yaptı. 2006 yılında Korgeneralliğe terfi etti ve 8nci Kor. K. lığını icra etti. 2007- 2011 yılları arasında Gnkur. İsth. Bşk.’lığı görevinde bulundu.2011 Eylüll aında Ergenekon davası kapsamında tutuklandı ve 2012 yılında cezaevinde iken emekli edildi. 



Ağustos 2013 de tahliye oldu. Kıbrıs Barış Harekatı, Bronz Liyakat Madalyası sahibi olan İsmail Hakkı Pekin iki çocuk babası. İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir. Halen Aydınlık Gazetesinde yazı yazan İsmail Hakkı Pekin'in 'Asker ve Siyaset' ve 'Kozmik Oda' isimli iki kitabı bulunuyor. Çeşitli televizyonlarda programa çıkan İsmail Hakkı Pekin, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Uluslararası İlişkiler Bürosu Bşk. ve Talat Paşa Komitesi Başkanlığı görevlerini yürütüyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin