Ulusal Kanal'dan yeni bir yayın hamlesi!

Kanal, Çin'de yayın yapan medya kuruluşuyla işbirliği yaparak yeni bir atılım gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Ulusal Kanal'dan yeni bir yayın hamlesi!

Ulusal Kanal, Çin'in en büyük ikinci medya kuruluşu Zhejiang Radyo ve Televizyon Grubu (ZRTG) ile iş ortağı oldu. Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Yener Güneş'in davetlisi olarak İstanbul'a gelen ZRTG heyeti ile işbirliği anlaşması imzalayan Çin heyetinde, Zhejiang Eyaleti Yabancılarla Kültür Değişimi Kurumu Başkanı Ge Huijun, ZRTG Genel Yayın Yönetmeni Lu Jianchu, ZRTG Uluslararası Kanalı Bölüm Başkanı Michael Gao, Zhejiang Eylaeti Basın Bürosu Şefi Luo Lili ile muhabirler yer aldı.



Ulusal Kanal stüdyolarını ziyaret eden Çin heyetini Genel Yayın Yönetmeni Yener Güneş, Genel Müdür Ceyhun İlsever karşıladı. Görüşmede, her iki taraf da Türkiye ile Çin ve iki ulus arasındaki iyi ilişkilere vurgu yaptı ve iki kurumun bu dostluğu güçlendireceğinin altını çizdi.



Asya halklarına ulaşacaklar



Zhejiang Eyaleti Yabancılarla Kültür Değişimi Kurumu Başkanı Ge Huijun, Ulusal Kanal'ı, haber kanal olarak takdir ettiklerini ve bu nedenle iş ortaklığı yapmaya hazır olduklarının altını çizdi. Zhejiang Eyaletinin, çalışkan Çin halkının çabaları ve Çin hükmetinin önderliğinde Çin'in en zengin ikinci eyaleti konumuna geldiğini anlatan Ge, Ulusal Kanal ile iş ortaklığının başta Zhejiang ve Çin'in tamamı olmak üzere Asya halklarına ulaşmak için elvlerişli bir ortaklık olacağını kaydetti.



İki heyet, kurumları arasında işbirliği anlaşmasını imzalayarak, ortak program üretimi, yayını ve karşılıklı uzman eğitimi gibi pek çok konuda ortak çalışmalar yürütmek üzere ilk adımı atmış oldular.



ZRTG en büyük ikinci medya kuruluşu



Merkezi Zhejiang'da bulunan ZRTG (Zhejiang Radyo ve Televizyon Grubu), Çin'deki en büyük medya kuruluşu olan CCTV'den sonra ikinci büyük yayın grubu. Grubun biri uluslararası olmak üzere 12 kanalı, 7 radyosu ve bir internet haber portalı bulunuyor.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin