Ulusal Kanal Genel Yayın Koordinatörü Yener Güneş: "Mahkum edilen gazeteciliktir"

Ulusal Kanal'ın Genel Yayın Koordinatörü polis baskını ve gözaltılardan sonra ne açıklama yaptı?

Google Haberlere Abone ol
Ulusal Kanal Genel Yayın Koordinatörü Yener Güneş: "Mahkum edilen gazeteciliktir"

Bu sabah polisin binasında arama yaptığı ve muhabirini gözaltına Ulusal Kanal'ın Genel Yayın Koordinatörü Yener Güneş bir basın açıklaması yaparak, Silivri'de 5 Ağustos'da yapılacak duruşma öncesinde polis baskınları ve gözaltılarla buluşmanın engellenmeye çalışıldığını ifade etti.



İşte o açıklama



Faşist ve gerici baskınlarla Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Mustafa Kaya ve muhabirimiz Mehmet Kıvanç Ankara'da korku tertipleriyle gözaltına alındı. Ulusal Kanal, Aydınlık Gazetesi, İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği’nin çok sayıda yöneticisi gözaltına alındı.



Şafak operasyonunun amacı ortadadır. Ergenekon Davası’nın hükmü 5 Ağustos’ta açıklanacaktır. Yüz binler o gün Silivri’de toplanacak ve baştan belli olan hukuksuz kararları protesto edecektir. Bunu engellemek için halk hareketine önderlik eden kişi ve kurumlara baskın yaparak Silivri buluşması bastırılmaya çalışılmaktadır.



BU MİLLET YASAKLARINIZI TANIMAZ



AKP Hükümeti tam bir akıl körlüğü yaşamaktadır. Tecrübelerden ders çıkartmayı öğrenemeyen Tayyip Erdoğan’lara hatırlatıyoruz. 29 Ekim 2013’de Tandoğan buluşmasını yasakladınız, milyonlar barikatları yıkarak Anıtkabir’e yürüdü. Gezi Parkı’nda çadırları yaktınız, Türkiye ayağa kalktı. AKP’nin zulmü halkın direnişini büyütüyor. Yine aynı hatayı yapıyorsunuz. Kimsenin şüphesi olmasın, İstanbul Valisi’nin “otobüslere izin vermeyeceğiz, Silivri’ye kimse gelmesin” şeklindeki açıklamaları ve bu sabah gerçekleşen baskınlar 5 Ağustos katılımını daha da büyütecektir, bu millet zulme ve baskılara boyun eğmeyecektir.



GERÇEĞİ SAVUNMANIN BEDELİNİ ÖDEMEKTEN KORKMAYIZ



Ulusal Kanal olarak bu baskılarla ilk kez karşılaşmıyoruz. Gerçeği, hakikati savunmanın elbette bir de bedeli olacaktır. Dört genel yayın yönetmenimiz Ergenekon Tertibi kapsamında tutuklandı veya gözaltına alındı. Haber Müdürümüz ve İzmir Temsilcimiz tutuklandı. 5 Ağustos günü açıklanacak hüküm için genel yayın yönetmenlerimize, haber müdürümüze ve İzmir temsilcimize ağırlaştırılmış müebbet hapisten başlayarak 15 yıl hapse kadar çeşitli cezalar cezalar isteniyor. Hakkımızda idam cezaları da verseler hakikate sadakatle bağlı kalmaktan, gerçeği savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Ulusal Kanal 5 Ağustos günü Penguen belgeseli değil 5 Ağustos'ta ayağa kalkan milletimizin kararlılığını ve azmini ekranlarına taşıyacak, gün boyunca canlı yayın yapacaktır.



MAHKUM EDİLEN GAZETECİLİKTİR, VATAN VE MİLLET SEVGİSİDİR



Son dönemde Ulusal Kanal’a verilen 600 bin TL’ye yakın cezalar da ortadadır. Bütün bu baskının sebebi haziran dirilişini ekrana taşımak, Silivri buluşmalarının sesi olmaktır. Türkiye’de gazetecilik mahkum edilmektedir! Vatan sevgisi, millet sevgisi, tam bağımsız Türkiye mücadelesi mahkum edilmektedir.



Onlar saldırdıkça yurtsever basın kuruluşları, siyasi partiler, gençlik örgütleri büyüyor. Hükümet saldırdıkça Ulusal Kanal büyüyor. Biz Ulusal Kanal’ı kurarken bir söz verdik. Çağdaş, bağımsız, özgür bir Türkiye’ye yakışan, halktan yana bir yayın yapacağız dedik. Sözümüz söz. Ulusal Kanal susmaz, büyür. Türk milleti sinmez, dirilir.



Tüm basın örgütlerini, ilgili kişi ve kurumları, bütün yurttaşlarımızı bir kez daha Ulusal Kanal’a destek olmaya davet ediyoruz.



Milletimizi kanunsuzluklara gerici ve faşist baskılara karşı ayağa kalkmaya çağırıyoruz.



Bizim en değer verdiğimiz yatırım insan yatırımıdır. Bu aslında bir gelenek ve bu gelenek sürdüğü sürece Ergenekon tipi tertiplerle Ulusal Kanal'ın susmayacağı, susturulamayacağı, büyük milletimizin teslim alınamayacağı kesindir.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin