Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu ev vefatının 84'üncü yılında kameralarda

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84'üncü yılında doğduğu ev görüntülendi. tv100 haber spikeri Gizem Çetin Selanik'te Atatürk'ün evini sizler için gezdi...

Google Haberlere Abone ol
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu ev vefatının 84'üncü yılında kameralarda

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84'üncü yılında doğduğu ev görüntülendi.

tv100 haber spikeri Gizem Çetin Selanik'te Atatürk'ün evini sizler için gezdi... 

tv100'deki haber şöyle:

"10 Kasım 1938, saat 09 u 5 geçe o dev mavi gözler Dolmabahçe Sarayı'nda kapandı. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının üzerinden tam 84 yıl geçti ancak o her an bizimle ve kalbimizde. O yüzden bizler bu sene onu doğduğu yerde, Selanik’te anmak istedik.

O zamanlar Koca Kasım Paşa Mahallesi, Islahane Caddesi 75 numaralı olan bu eve, Cumhuriyetimizin 10. yıl dönümünde Selanik Belediyesi, Türk-Yunan dostluğu ve Balkan Konferansı hatırası olarak, kapıya mermer bir levha yerleştirilmiş. Üzerinde Türkçe, Yunanca ve Fransızca olarak; "Türk Milleti'nin büyük müceddidi ve balkan ittihadının müzehiri Gazi Mustafa Kemal burada dünya gelmiştir" yazmaktadır. 1937 yılında da Selanik Belediyesi bu evi Atatürk’e hediye etmiştir.

Öyle bir lider düşünün ki bozguna uğrattığı düşmanı bile bu kadar saygı ve minnet göstersin… Tv100 haber spikeri Gizem Çetin Selanik'te Atatürk'ün evini sizler için gezdi..."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin