Ülke tarihinde eşcinsel olduğunu açıkça söyleyen ilk genel başkan: Stefanos Kasselakis

Yunanistan’ın ana muhalefet partisi SYRIZA’daki liderlik yarışını 35 yaşındaki Stefanos Kasselakis kazandı. Kasselakis alışık siyasetçilerden oldukça farklı.

Google Haberlere Abone ol
Ülke tarihinde eşcinsel olduğunu açıkça söyleyen ilk genel başkan: Stefanos Kasselakis

SYRIZA liderliğine adaylığını yalnızca dört hafta önce açıklayan Amerikalı girişimci Stefanos Kasselakis, dün (24 Eylül) yapılan ikinci turda oyların yüzde 56,69’unu aldı. Anketlerin favorisi olarak görülen Çanakkale asıllı Efi Ahçıoğlu’nun oyu ise yüzde 43,31’de kaldı.

Seçim sonuçlarının ardından SYRIZA’nın Atina’daki genel merkezinin önünde konuşan Kasselakis, geleceğe dair umutlu olduğunu belirterek, “Ben bir fenomen değilim, toplumun sesiyim. Sizi hayal kırıklığına uğratmayacağım” diye konuştu.

ALTIN ÇOCUK OLARAK GÖRÜLÜYOR

SYRIZA’nın yeni “altın çocuğu” olarak görülen Stefanos Kasselakis, 29 Mart 1988’de doğdu. 14 yaşında Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) göç eden bir ailenin çocuğu. Pensilvanya Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olan Kasselakis, ABD’deki öğrenciliği sırasında Demokrat Parti’nin 2008 yılındaki ön seçimlerinde Joe Biden’ın kampanyasına gönüllü olarak yaptığı çalışmalarıyla tanınıyor. Finans ve ekonomi alanında çalışmalarıyla bilinen Kasselakis, bir süre Goldman Sachs’te çalışmış ve ardından uluslararası lojistik alanında kendi firmasını kurmuştu.

Stefanos Kasselakis, Aleksis Çipras’ın istifasından sonra başkanlık yarışına adım attı. 2023’ten önce SYRIZA ile herhangi bir bağlantısı olmayan Kasselakis, mayıs ve haziran ayında düzenlenen genel seçimlerde milletvekili adayı olmuş ancak parlamentoya girememişti.

EŞCİNSEL KİMLİĞİNİ AÇIKLA BEYAN ETTİ

Seçimlerden sadece birkaç ay önce Yunanistan’a gelen ve partneri Tyler McBeth ile birlikte Atina’ya yerleşen Kasselakis, eşcinsel kimliğini açıkça beyan eden ve LGBTİ+ haklarını savunan bir isim.

Temmuz ayında yayımlanan bir görüş yazısında Kasselakis, siyaset ile ilgilenme kararını “kariyeriminin iki bölümü arasında kısa bir ara” olarak nitelendirmişti. Kasselakis’in önerdiği vaatler arasında, özel ve kamu sektöründe çalışanlar için vergi indirimi, din ve devlet işlerinin ayrılması, yargı reformu, Yunanistan’da doğup büyüyen göçmen çocuklar için vatandaşlık ve eşcinsel evliliğin yasallaştırılması yer alıyor. 2019’dan bu yana hemşire eşi ile yaşayan Kasselakis, “Yunan halkı yetenekli, dürüst ve eşcinsel bir başbakana sahip olmaya hazır” demişti.

BAŞBAKANI YENEBİLİR Mİ?

Kasselakis, daha önce verdiği demeçlerde Başbakan Kiryakos Miçotakis’i yenmek için daha iyi bir konumda olduğunu söyledi.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin