Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan; İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayanlara müjde. Ulaşım ücretsiz olacak. Ulaştırma Bakanlığı'ndan 19 Mayıs müjdesi. Marmaray, Başkentray ve İzban seferleri ücretsiz. Tren ve metro seferleri ile ilgili ayrıntılar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayan vatandaşlara müjde geldi. Ulaştırma Bakanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle her gün milyonlarca vatandaşın kullandığı Marmaray, Başkentray ve İzban tren seferlerinin ücretsiz olacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan; İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayanlara müjde. Ulaşım ücretsiz olacak. Ulaştırma Bakanlığı'ndan 19 Mayıs müjdesi. Marmaray, Başkentray ve İzban seferleri ücretsiz. Tren ve metro seferleri ile ilgili ayrıntılar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 19 Mayıs günü saat 00.00'dan 23.59'a kadar Marmaray, Başkentray ve İZBAN trenlerinin ücretsiz olacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Marmaray, Başkentray ve İZBAN trenlerimiz 19 Mayıs’ta saat 00.00’dan 23.59’a kadar ücretsiz hizmet verecektir." denildi.

Marmaray, Başkentray ve İZBAN tren ve metro seferlerini her gün milyonlarca vatandaş kullanıyor.

Marmaray

Marmaray, Türkiye'nin İstanbul ve Kocaeli şehirlerinde hizmet veren banliyö treni sistemidir. Sistem, İstanbul Boğazı'nın altında inşa edilen Marmaray Tüneli'nin inşa edilmesi ve Avrupa Yakasındaki Halkalı Tren İstasyonu ile Anadolu Yakasındaki Gebze Tren İstasyonu arasında yer alan ve Marmara Denizi boyunca uzanan mevcut B1 ve B2 banliyö hatlarının modernizasyonu sonucu hayata geçirilmiştir. İnşaat çalışmaları Şubat 2004'te başlamış ve projenin tamamlanma tarihi olarak Nisan 2009 olarak ilan edilmiştir. Ancak çalışmalar sırasında ortaya çıkan tarihî ve arkeolojik buluntular nedeniyle gecikmeler yaşanmış ve projenin ilk etabı 29 Ekim 2013'te, ikinci etap çalışmaları ise 12 Mart 2019'da hizmete girmiştir.

Marmaray projesi kapsamında, batırma tüp tünel (1,4 km), delme tüneller (toplam 9,4 km), aç-kapa tüneller (toplam 2,4 km), üç yeni yer altı istasyonu, 37 yer üstü istasyonu (yenileme ve iyileştirme), yeni işletim kontrol merkezi, sahalar, atölyeler, bakım tesisleri, yer üstünde üçüncü bir hat inşa edilmiş ve 440 vagonluk modern demiryolu araçları satın alınmıştır. Bu trenler şu an Halkalı - Gebze ve Ataköy - Pendik arası hizmet vermektedir.

Başkentray

Başkentray, Türkiye'nin başkenti Ankara'da, Sincan - Kayaş arasında TCDD Taşımacılık tarafından işletilen Banliyö Treni sistemidir. 37,472 km (23,284 mi) uzunluğundaki banliyö hattında 24 istasyon bulunmaktadır. Banliyö hattında E 23000 EMU banliyö tren setleri hizmet vermektedir.

İzban

İzmir Banliyö Sistemi, ya da kısaca İZBAN, diğer adıyla Egeray, Türkiye'nin üçüncü büyük şehri İzmir'de hizmet veren banliyö treni sistemidir. Proje, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığında hayata geçirildi. İzmir'in Aliağa ile Selçuk ilçeleri arasındaki 136 kilometrelik demiryolu hattı üzerinde 41 istasyon bulunmaktadır. Hat bu özelliği ile Türkiye'nin en uzun şehir içi banliyö hattı konumundadır. İZBAN'da yolcu taşımacılığı 30 Ağustos 2010'da başladı. Hattaki son genişletme 8 Eylül 2017'de tamamlandı. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin