Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan tv100'de kritik açıklamalar. Karaismailoğlu'ndan seçim tahmini

tv100 Özel yayınına konuk olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, 28. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Osman Kenan Çapoğlu'nun sorularını yanıtlıyor. 28 Mayıs ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin Karaismailoğlu, "İlk turda biteceğini tahmin ediyorduk ama çok ufak bir parça kaldı. Pazar günü çok daha büyük bir farkla telafi edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan tv100'de kritik açıklamalar. Karaismailoğlu'ndan seçim tahmini

tv100 Özel yayınına konuk olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, 28. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, "İlk turda biteceğini tahmin ediyorduk ama çok ufak bir parça kaldı. Pazar günü çok daha büyük bir farkla telafi edeceğiz." dedi.

Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

İlk turda biteceğini tahmin ediyorduk ama çok ufak bir parça kaldı. Pazar günü çok daha büyük bir farkla telafi edeceğiz. Vatandaşın ilgisi ve Cumhurbaşkanı’mıza teveccühü müthiş, sahada yapılanları görüyor.

20 yıl önceki Türkiye ile bugünkü Türkiye arasında mukayese edilemeyecek kadar bir fark var. Yapılanlar ortada. Memlekette huzur ve güven ortamını sağladık. Yaşam konforunu arttırdık.

"TÜRKİYE GERİ DÖNÜLMEZ BİR YOLA GİRMİŞTİR"

Türkiye, geri dönülemez bir yola girmiştir. Bu sürecin sonunda dünyanın lider ekonomilerinden bir tanesi olacaktır. Nasıl biz bugün 254 milyar ihracat hacmine geldiysek, 1 trilyon dolara da ulaşacağız. Bunun yapılabilmesinin en büyük dinamiği ulaştırma ve altyapı yatırımlarıydı.

"FİNANSAL MODELLEMELER SAYESİNDE PROJELERİMİZ HIZLA BİTİRİLİYOR"

17 yılda bitirilmeyen Bolu Tüneli'nin uzunluğu 3 kilometreydi. Bugün 5 yılda biten 17 kilometre uzunluğunda Zigana Tüneli'nden bahsediyoruz. Bugün yerli ve milli mühendislik çözümleri ile yüksek teknolojisi tüneller yapıyoruz. Finansal modellemeler sayesinde projelerimiz hızla bitiriliyor.

Türkiye'de 2002 yılı öncesi saece 50 kilometre tünel verdi. Zigana Tüneli'ni açtığımız 3 Mayıs günü biz Türkiye genelinde 50 kilometre tüneli bir günde açtık. Zigana, Antalya-Demirkapı, Şile-Ağva tünellerini açtık.

"SON 20 YIL İÇERİSİNDE TÜRKİYE MÜTHİŞ GELİŞMELER YAŞADI"

Son 20 yıl içerisinde Türkiye müthiş gelişmeler yaşadı. 28 Mayıs pazar günü yüzde 60'lara yakın bir oranla güçlü, büyük Türkiye'yi bütün dünyaya hissettireceğiz. Bütün Türk cumhuriyetleri, Müslüman coğrafya, bütün mazlumlar sayın Cumhurbaşkanımız liderleriğinde bu sonucu bekliyor.

"LİDER TÜRKİYE RESMİNDE SİNAN OĞAN DA ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNEREK CUMHURBAŞKANIMIZA DESTEĞİNİ AÇIKLADI"

Seçime gidilirsek gönül isterki rakipleriniz size yakın bir güçte olsun ama biz yıllardır bu ülkede muhalefet sıkıntısı yaşıyoruz. Muhalefet demokrasilerin vazgeçilmezidir. Biz bunu 21 yıldır göremiyoruz. Karşımızdaki cumhurbaşkanı adayı beceriksizliği, vizyonluğu ile meşhur bir aday. Vizyonsuz aday, her türlü pazarlığı yaptı. Bu pazarlıklar deşifre olunca vatandaşımızdan şamarı yediler. Sinan Oğan'ın geçmişteki söylemleri ve varlık nedeni ortadaydı. Bağımsız, bölünmez bir Türkiye ve terör örgütleriyle mücadele onların da vazgeçilmezleri arasındaydı. Lider Türkiye resminde Sinan Oğan da ülkemizin geleceğini düşünerek cumhurbaşkanımıza desteğini açıkladı. Bunların bir de uzun süredir iktidar olabilmek için koltuk pazarlıkları yaptığını gördük.

"SEÇİMİN KAZANANI BELLİ"

Bu seçimin kazananı belli gelecek destekle arayı daha fazla açarak, Türkiye Pazar akşamı çok daha aydınlık bir geleceğe hızla yol almaya başlayacaktır.

"14 MAYIS’IN EN BÜYÜK DERSİ CHP’YE OLDU, ASIL CHP'NİN İÇİNDE BÜYÜK BİR KIYAMET KOPACAK"

Numan Bey, bir yol haritası olduğunu ve o yol haritasıyla birlikte göçmenlerin özgür iradeleriyle geri döneceklerini açık açık beyan etti. Özdağ’ın oraya katılmasıyla ittifak içinde kaynamalar gözüküyor. O kaynamaları pazar akşamına kadar baskı altına almaya çalışıyorlar. 14 Mayıs’ın en büyük dersi CHP’ye oldu, asıl CHP'nin içinde büyük bir kıyamet kopacak. Toplamı yüzde 1 bile etmeyen 4 partiye 37 tane vekil verdi.

"25 BİN KİŞİYİ İŞTEN ATTILAR"

28 Mayıs’ta çok büyük bir farkla kazanacağız ve bunlar tarihin tozlu raflarına gidecekler. İBB seçimlerinde namus sözü verdiler bir kişiyi işten atmayacaklardı, 25 bin kişiyi işten attılar. Biz onların sözünü oradan tanıyoruz öyle lafla olmaz o işler. Yüzde 5’ten devrettiğimiz metro hattını baktık yapmıyorlar, biz de devraldık ve 2 yıl içerisinde bitirdik. Esenyurt Metro Hattı’nın üzerinden 4 yıl geçti, 4 yıl içerisinde yüzde 5’lik bir imalat yapılmış. Bağcılar-Kirazlı-Halkalı Metro Hattı’na 4 yıldır çivi çakılmıyor. Vatandaşımıza işkence çektiriyorlar. Vatandaşların ihtiyaçlarına duyarsızlar. Millete hizmet etmiyorlar. 4 yıldır vatandaşa zulüm çektiren belediyeye vatandaşımız 9 ay sonra bay bay diyecek.

"DÖRT DÖRTLÜK BİR PROJE YAPIYORUZ"

Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne vatandaşımızın ihtiyacı var. Bunu yaptığında vatandaşın hayatı kolaylaşacak. Hem zamandan hem yakıttan kazanacak. Başlamış olan projeyi durdurup kaderine terk ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Adanalıları, CHP zihniyetinin insafına bırakmamak, onların zulmünden kurtarmak için bu tip projeleri teslim alıp, bitirip vatandaşların hizmetine sunuyoruz. Dört dörtlük bir proje yapıyoruz.

"60 GÜN VATANDAŞIMIZLA BİR ARADA OLDUK"

Depremde aralıksız 60 gün vatandaşımızla bir aradaydık. Bu böyle olacaktır, vatandaş için millet için çalışmak budur. Bugün 110. günlere geldik, hala vatandaşımızın baş ucundayız. 24 saat vatandaşımızın ne ihtiyacı varsa yerine getiriyoruz. CHP’li belediyeler arabalarını boş boş bölgede gezdiriyorlar. İBB'nin o kadar güçlü AKOM'u vardı ki, Myanmar'da, Tokyo'da afet olduğu zaman koşuyordu. AK Parti zamanındaki İBB olsaydı, deprem bölgesindeki illerin yarısını üstüne alarak devletimizin yükünü paylaşırdı. Yardım etmeyi, fitne fesat sokuşturdular.

"2 TWEET ATMAKLA YARDIM YAPTIKLARINI ZANNEDİYORLAR"

Sosyal medyada 2 tweet atmakla yardım yaptıklarını zannediyorlar. Vatandaş, kimin yanında olup olmadığını çok net görüyor ama bunlar akıllanmazlar. Akıllanmadıkları için bu Pazar çok büyük bir ders daha alacaklar. Afetlerin izlerini ortadan kaldırıp, afet öncesi günlere dönmeden oradan elimizi çekmeyeceğiz.

"ASIL BÖLÜCÜ BUNLAR"

50 bin üzerinde şehidimiz var siz bir de utanmadan hesap soruyorsunuz. Yapmadığınız desteğin hesabını soruyorsunuz, yapsaydınız da vatandaşımız oy verseydi size. Hiçbir etkileri olmadığı halde gittikleri yerlerde ayrımcılık yapıyorlar, belirli yerlere gidiyorlar. Asıl bölücü bunlar aslında.

3 yıla aşkın bir süredir çok güzel işler yaptık, çok güzel işlerle vatandaşımızı karşılaştırdık. Vatandaşımızın bize gösterdiği teveccühe mazhar olmak gurur verici. Takdir edilirse devam ederiz. Buradaki hemşerilerimizin sözcüsü olmak gurur verici.

(2024'te İBB Belediye Başkanı adayı olacak mı?) Biz İstanbul'a çok hizmet ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın, efsane belediye başkanlığı ile Türkiye belediyeciliğin ne olduğunu öğrendi. Biz o kültürde yetiştik. Biz o kervanda büyüdük ve kültürde yetiştik. O kültürde çok şey kazandık, oradaki becerilerimizle Türkiye’nin her noktasına mühür vurduk.

Çanakkale Köprüsü, 2 buçuk milyar avroluk bir yatırımdır ve 4 yılda bitirilmiştir, yüklenici devletten bir kuruş almamıştır. Türkiye, doğru zamanda doğru yatırımlar yapmıştır ve bu projenin Türkiye ekonomisine yıllık faydası tam 400 milyar avrodur.

"YENİ BİR ULAŞIM KORİDORU DAHA ÇİZİYORUZ"

Türkiye büyük küresel lojistik hareketlere yön vermeye başladı. Orta Koridor en önemlilerinden bir tanesi. Pekin’den kalkan bir tren Londra’ya kadar ulaşabiliyor. Hem bu ulaşımdaki kapasiteyi artırmak ve buradaki ihtiyacı konforlu bir şekilde karşılamak için güzergahtaki ülkelerle toplantılar yapıyoruz. Ayrıca yeni bir ulaşım koridoru daha çiziyoruz. Hint Okyanusu, Basra Körfezi, Habur'a kadar 1200 kilometrelik otoyol ve demiryolu... Türkiye üzerinden Basra Körfezi hem Asya'ya, hem Avrupa'ya, hem Akdeniz'e, hem Karadeniz'e, hem Kafkasya'ya bağlanacak.

İstanbul’un kuzeyinde dünyanın ne büyük lojistik limanını planlıyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul Havalimanı, Marmaray, Orta Koridor ve Kanal İstanbul’la birlikte Türkiye, dünyanın merkezinde ve konumunun avantajlarını fırsata çevirecek. Karadeniz, dünyada ticari bir göle dönüşecek. Bunu yönetecek Türkiye’dir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin