Ulaştırma Bakanlığı'nın sitesi hacklendi! Bakan ne açıklama yaptı?

Redhack Maraş’a gidecek olan otobüsleri ulaştırmayan, Ulaştırma Bakanlığı’nın sitesini çökerttiğini duyurdu. Redhack, twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Google Haberlere Abone ol
Ulaştırma Bakanlığı'nın sitesi hacklendi! Bakan ne açıklama yaptı?

sendika.org'un haberine göre, Redhack Maraş’a gidecek olan otobüsleri ulaştırmayan, Ulaştırma Bakanlığı’nın sitesini çökerttiğini duyurdu. Redhack, twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi: 



"Bu eylem Maraş anması için Maraş'a gidecek olan otobüsleri ulaştırmayan ve Diyarbakır’da bir genci sırtından vuranlara ‘farkındayız’ anlamındadır." 



Redhack'in "Söyleyin Binali'ye korkmasın. Yalnızca uyarıydı" dediği eyleminin ardından Bakanlık sitesinde bir süre daha kesintiler yaşandı.



Yüksek hızlı trenin Bursa etabının temelini atmak için Bursa’ya giden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bakanlığın internet sitesine yapılan saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.



İHA'nın bildirdiğine göre, Yıldırım, “Kısa bir süre önce Milli Güvenlik Kurulu’nun gündeminde siber güvenlik maddesi vardı. O madde kapsamında bizde siber güvenlik konusunda bir sunum yaptık. Burada çok önemli kararlar alındı. Siber güvenlik, ülke güvenliği ile eşdeğer hale geldi. Çünkü artık internet yollarında ticaret, turizm ve ticaret var. Yani sanal ortamda gerçek hayatın bütün işlemleri yapılıyor. Bu ve buna benzer saldırılar bir kez daha internet güvenliğinin, siber güvenliğin ne kadar önemli olduğunu bize gösterdi. Bu saldırılar bundan sonra da olacaktır ve bekliyoruz. Bizde gerekli tedbirleri almak için adımlarımızı attık ve planlarımızı yaptık. Vatandaşı mağdur edecek girişimlerin tedbirlerini ivedilikle almak bizim boynumuzun borcudur.



Bir sosyal güvenlik kurumunun altyapısına böyle bir müdahale olduğunda milyonlarca emeklimiz, çalışanımız, doktorlarımız ve sağlık kuruşlarında işi olan vatandaşlarımız büyük bir mağduriyet yaşayabilirler.



O yüzden bütün kurumlar kendi tedbirlerini almak ile beraber biz Siber Güvenlik Kurulu olarak ulusal stratejiyi belirleme ve bu ulusal siber güvenliği sağlamada da sorumlu bakanlık olarak görevimizi yapıyoruz. Tedbirler çok çeşitli. İki ana sınıfta ele almak mümkün. Birisi altyapının korunması. Yani altyapının herhangi şekilde zarar görmemesi.



İkincisi ise içerdeki bilgilerin güvenliğinin sağlanması, bilgilere yapılan saldırılar sonucu sisteme yönelik işlemlerin yapılamaz hale gelmesinin önüne geçmek” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin