Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: Haydarpaşa Garı ‘eski Türkiye’de kaldı, ‘yeni Türkiye’de Marmaray var

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun Haydarpaşa Garı’nın ulaşımdaki önemine ilişkin sözlerine “Haydarpaşa Garı eski Türkiye’de kaldı” diyerek cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: Haydarpaşa Garı ‘eski Türkiye’de kaldı, ‘yeni Türkiye’de Marmaray var

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasındaki konuşmasında tarihi Haydarpaşa Garı ile ilgili konuştu. Bakanlığın sunumunda tarihi gar ile herhangi bir ifadenin yer almadığını ifade eden Kerestecioğlu, Haydarpaşa’nın tarihi ve anılarıyla gar işlevini koruması gerektiğini belirtti.

Kerestecioğlu’nun sözlerine ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan tartışma yaratacak bir cevap geldi. Karaismailoğlu, “Sayın vekilimize söylemek isterim; Haydarpaşa Garı eski Türkiye’de kaldı. Yeni Türkiye’de Marmaray var” ifadesini kullandı.

Karaismailoğlu’nun söz konusu ifadeleri şu şekilde:

“Sayın vekilimize söylemek isterim; Haydarpaşa Garı eski Türkiye’de kaldı. Yeni Türkiye’de Marmaray var. Marmaray’a Sirkeci’den, Kadıköy’den, Ayrılıkçeşmesi’nden 5 dakikada gidebiliyorsunuz. Hatta Ayrılıkçeşme’den Kadıköy-Kartal hattına binip ta Pendik Tavşantepe’ye kadar gidebiliyorsunuz.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin