Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu Gayrettepe- İstanbul Yeni Havalimanı metrosunun test sürüşünü gerçekleştirdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu  Gayrettepe- Havalimanı metro hattından ilk test sürüşünü gerçekleştirdi. Kağıthane'den hareket eden metro hattını Bakan Karaismailoğlu kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu Gayrettepe- İstanbul Yeni Havalimanı metrosunun test sürüşünü gerçekleştirdi

Gayrettepe-Kağıthane-Eyüpsultan- İstanbul Havalimanı Metro Hattında ilk test sürüşü yapıldı.

Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp (Göktürk)-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Test Sürüşü Töreni'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türkiye'nin en hızlı metrosu olacak. Akıllı Tünel konseptinin yer aldığı bu metro hattı ayrıca Türkiye'nin ilk yerli sinyalizasyon sistemine sahip olacak" açıklamasında bulunurken, devam eden projeler hakkında dikkat çeken ayrıntıları duyurdu.

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu Gayrettepe- İstanbul Yeni Havalimanı metrosunun test sürüşünü gerçekleştirdi

  "İSTANBULLULAR BİNDİĞİ OTOBÜSLERİ İTMEK ZORUNDA KALMAYACAK"

Hedeflerinin İstanbulluların itmek zorunda kalmayacağı toplu ulaşım sistemini inşa etmek olduğunu vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, "Bizler, dünya kenti İstanbul'un, toplu ulaşımında konforu, hızı artırmanın peşindeyiz. Bu arzumuzun, sevdamızın bir sonucu olarak; gözbebeğimiz İstanbul'un raylı sistem ağının yarısını bakanlık olarak yapmış olacağız. Yaptığımız ve yapacağımız yeni projeler, İstanbul'un toplu taşıma sistemine nefes aldırmaya devam edecek" diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu Gayrettepe- İstanbul Yeni Havalimanı metrosunun test sürüşünü gerçekleştirdi - Resim : 3

'TÜRKİYE'NİN EN HIZLI METROSU OLACAK'

Test sürüşü yapılan metro hakkında bilgiler paylaşan Bakan Karaismailoğlu, "Bu metro hattımızda, günlük, haftalık ve yıllık olarak TBM ilerlemesinde, birkaç kez dünya rekoru kırdık. Saatte 120 kilometre ile 'Türkiye'nin en hızlı metrosu' unvanına sahip olacak hattımız, aynı zamanda tek seferde ihale edilen en uzun metromuzdur" dedi.

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu Gayrettepe- İstanbul Yeni Havalimanı metrosunun test sürüşünü gerçekleştirdi - Resim : 4

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin