Ukrayna'yı işgal girişiminde bulunan Putin'den Rus ordusuna yeni talimat

Ukrayna - Rusya Savaşı, tüm şiddeti ile devam ederken; NATO'nun sert açıklamalarının ardından Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus ordusuna yeni bir talimat verdi.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna'yı işgal girişiminde bulunan Putin'den Rus ordusuna yeni talimat

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 4. gününde tüm şiddeti ile devam ederken; iki ülke arasında müzakere yapılıp yapılmayacağı tartışılıyor. 

Rusya cephesi görüşmeler için Misnk'i işaret ediyor. Ancak; Ukrayna tarafı Belarus'un savaşın bir tarafı olduğunu bu nedenle görüşmelerin İstanbul, Viyana, Bakü ya da Budapeşte'de yapılması gerektiğini söylüyor. 

RUS ORDUSUNA YENİ TALİMAT 
Saldıralarının 4. gününde ayrıca NATO ülkelerinin Rusya'ya yönelik mesajları gittikçe sertleşiyor. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO ülkelerinin sert mesajlarının ardından Rus ordusuna yeni bir talimat verdi. 

Putin yaptığı açıklamada, “NATO ülkelerinin saldırgan açıklamaları nedeniyle nükleer caydırıcı güçlerin özel savaş durumuna geçmesini emrettim” ifadelerini kullandı. 

 BEYAZ SARAY'DAN TANIT GELDİ

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Putin'in nükleer caydırıcılık güçlerini alarma geçirme emri saldırganlaşmayı meşru kılmak için var olmayan tehditleri uydurma yaklaşımıdır" denildi.

UKRAYNA: BASKI YAPMA GİRİŞİMİDİR

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ise şunları söyledi:

"Putin'in nükleer caydırıcılık güçlerine verdiği talimat Ukrayna'ya görüşmelerde baskı yapma girişimidir, ama baskıya boyun eğmeyeceğiz. Putin'in Ukrayna'ya karşı nükleer silah kullanması dünya için felaket olacak ama bizi yıkamayacak."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin