Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları verilmesine Moskova'dan tepki geldi: Savaşı tırmandırır

Rusya, Ukrayna'ya F-16 savaş uçaklarının verilmesine "Bu durum savaşı daha da şiddetlendirebilir" ifadeleriyle tepki gösterdi. Kiev yönetimi ise yaptığı bir açıklamada, Rus birliklerini ülke topraklarından çıkarmak ve Moskova'nın hava saldırılarına karşı koymak için F-16 savaş uçaklarına kesinlikle ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna'ya  F-16 savaş uçakları verilmesine Moskova'dan tepki geldi: Savaşı tırmandırır

Rusya, Danimarka ve Hollanda’nın Ukrayna’ya bağışlayacağı F-16 savaş uçaklarının savaşı tırmandıracağını iddia ederken, Kiev ise bu desteğin Moskova’nın işgalini sonlandıracağı görüşünü dile getirdi.

Danimarka ve Hollanda pazar günü yaptıkları açıklamalarda Ukrayna’ya F-16 savaş uçağı verme vaadinde bulunmuştu. Bu uçaklardan 6’sının yılbaşına doğru teslim edilmesi beklenirken, F-16'ların üreticisi ABD, geçen hafta bu transfere resmen yeşil ışık yakmıştı.

Danimarka’daki Rus Büyükelçi Vladimir Barbin, bu ülkenin basınına yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya 19 adet F-16 uçağı bağışlamasının savaşın tırmanmasına yol açacağını iddia etti.

Barbin, “Danimarka, ‘barış koşullarını Ukrayna'nın kendisinin belirlemesi gerektiği’ iddiasının arkasına saklanarak, eylemleri ve sözleriyle aslında Ukrayna'ya Rusya ile askeri çatışmayı sürdürmekten başka seçenek bırakmamaya çalışıyor.” dedi.

Kiev ise bunun ardından yaptığı bir açıklamada Rus birliklerinin topraklarından çıkarmak ve Moskova’nın hava saldırılarına karşı koymak için F-16 savaş uçaklarına mutlaka ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yuriy Ihnat, “Havada üstünlük sağlanması, karada da tam hakimiyet için mutlak gerekli.” ifadesini kullandı.

Etiketler ukrayna f-16 rusya
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin