Ukrayna'nın başkentinde yine patlama. Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçko'dan açıklama geldi

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlama seslerinin duyulduğu bildirildi. Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçko, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, başkentte bu sabah tekrar patlama seslerinin duyulduğunu belirtti. Kliçko, Rus güçlerinin bu sabah düzenlediği saldırılarda, iki altyapı tesisinin hasar gördüğünü belirterek şehir sakinlerinden elektrik tasarrufunda bulunmalarını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna'nın başkentinde yine patlama. Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçko'dan açıklama geldi

Kliçko, "Kiev'de sabah saatlerinde tekrar patlamalar oldu. (Kiev'in) Desnyan bölgesinde kritik altyapı noktasında tüm hizmetler yerinde. Daha fazla ayrıntı sonra verilecek." ifadelerini kullandı.

Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçko, Rus güçlerinin bu sabah düzenlediği saldırılarda, iki altyapı tesisinin hasar gördüğünü belirterek şehir sakinlerinden elektrik tasarrufunda bulunmalarını istedi.

Kliçko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırılar sonucu iki altyapı tesisinde hasar oluşması nedeniyle Kiev'in bazı bölgelerindeki evlerde su ve elektrik hizmetinin kısıtlı olarak sağlandığını belirtti.

Bazı evlerde su şebekesindeki basınçta azalma olduğunu aktaran Kliçko, "Tüm Kiev sakinlerini mümkün olduğu kadar elektrik tasarrufu yapmaya çağırıyorum. Klima, elektrikli su ısıtıcı, mikrodalga fırın gibi fazla elektrik tüketen aletleri açmayın." ifadesini kullandı.

Rusya'dan açıklama

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'da yabancı üretimli silah ve mühimmatların bulunduğu cephaneleri uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahla vurduklarını söyledi.

Konaşenkov, Rus askeri güçlerinin Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki eylemleri konusunda bilgi paylaşımında bulundu.

Rusya'nın Ukrayna'daki bazı şehirlere füze saldırılarına değinen Konaşenkov, "Rusya Silahlı Kuvvetleri, son 24 saatte Ukrayna'nın askeri yönetim ve enerji sistemlerinin unsurlarına, yabancı üretimli silah ve mühimmatların bulunduğu cephanelere yönelik havadan ve denizden uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahla saldırılara devam etti. Belirlenen tüm unsurlar vuruldu." ifadelerini kullandı.

"Gorobyivka yerleşim birimini ele geçirdik"

Konaşenkov, Rus ordusunun Kupyansk yönünde ilerlediğini belirterek, "Birliklerimiz, Harkiv bölgesindeki Gorobyivka yerleşim birimini ele geçirdi." dedi.

Ukrayna ordusunun her yöndeki saldırılarının püskürtüldüğünü ifade eden Konaşenkov, buradaki çatışmalarda yaklaşık 200 Ukraynalı askerin etkisiz hale getirildiğini ve çok sayıda askeri teçhizatın yok edildiğini ileri sürdü.

Konaşenkov, "Zaporijya kentinin yakınlarında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine bağlı Dnipro tugayının yönetim merkezi ile 'İskra' bilim ve üretim fabrikasının radar istasyonlarının tamir edildiği tesisler vuruldu." diye konuştu.

Mıkolayiv, Harkiv ve Donetsk bölgelerinde 3 mühimmat deposunun imha edildiğini aktaran Konaşenkov, Odessa bölgesindeki Paliyivka yerleşim bölgesinde Ukrayna Devlet İletişim Merkezi'nin uzay iletişim istasyonunun yok edildiği bilgisini paylaştı.

Son 24 saatte Ukrayna ordusuna ait 10 insansız hava aracının düşürüldüğünü belirten Konaşenkov, bugüne kadar Ukrayna'da 323 uçak, 161 helikopter, 2 bin 266 insansız hava aracının yanı sıra 381 hava savunma füze sistemi, 5 bin 876 tank ve zırhlı araç, 871 çok namlulu roketatar, 3 bin 485 obüs ve havan topu, 6 bin 635 özel askeri aracın imha edildiğini kaydetti.

Dün düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 5'e yükseldi

Kliçko, dün, Kiev'e kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) düzenlenen saldırıda hedef alınan apartmanın enkazından 1 kişinin daha cesedine ulaşıldığını bildirdi. Böylece dünkü saldırıda hayatını kaybeden sivillerin sayısı 5'e yükseldi.

 

Ukrayna'nın başkentinde yine patlama. Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçko'dan açıklama geldi

Dünkü saldırıdan bu görüntüler gelmişti

Kiev'in Belediye Başkanı Vitaly Kliçko sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, başkentin Şevçenski bölgesinde iki ayrı patlama yaşandığını belirtmişti. 

Zelenskiy'den açıklama

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Mıkolayiv kentinin bu sabah saatlerinde Rus güçlerinin fırlattığı S-300 hava savunma sistemlerinin füzeleri ile vurulduğunu belirterek, "Ukrayna, işgalcilerin ateşi altında." dedi.

Zelenskiy, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Rus kuvvetlerinin S-300 sisteminden fırlattıkları füzelerin, Mıkolayiv'de bir apartmana isabet ettiğini duyurdu.

Rusların yine Mıkolayiv'de bulunan Kestane Meydanı'nda yer alan çiçek pazarını da bombaladıklarını belirten Zelenskiy, "Ukrayna işgalcilerin ateşi altında. En iyi yaptıkları şeyi yapmaya devam ediyorlar, sivilleri korkutuyorlar ve öldürüyorlar." ifadelerini kullandı.

Mıkolayiv'deki saldırılarda bir kişinin yaşamını yitirdiğini kaydeden Zelenskiy, Rusya'nın "terör" devleti olduğunu savunarak, bu saldırılardan Rusya'yı sorumlu tuttuğunu söyledi.

Rus güçlerin ayrıca bugün Ukrayna'nın başkenti Kiev başta olmak üzere, Dnipro, Harkiv, Kriviy Rig ile Jitomir şehirlerine de saldırılar düzenlendiği belirtildi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin