Ukraynalı kadına sokak ortasında tecavüz! Kimse yardım etmedi... İşte o korkunç tecavüzün görüntüsü

Ukraynalı mülteci olduğu iddia edilen bir kadın, Gineli bir adam tarafından Piacenza caddesinde tecavüze uğradı. İtalya'nın aşırı sağcı Fratelli d'Italia partisinin lideri Giorgia Meloni görüntüleri paylaştı, ülkede tartışma başladı.

Google Haberlere Abone ol
Ukraynalı kadına sokak ortasında tecavüz! Kimse yardım etmedi... İşte o korkunç tecavüzün görüntüsü

Ukraynalı mülteci olduğu iddia edilen bir kadın, Gineli bir adam tarafından Piacenza caddesinde tecavüze uğradı.

İtalya'nın aşırı sağcı Fratelli d'Italia partisinin lideri Giorgia Meloni, İtalya'nın kuzeyindeki Piacenza kentinde bir sokakta tecavüze uğrayan kadının video görüntülerini paylaştığı için sert eleştirilerle karşı karşıya kaldı.

Cinsel saldırı Pazar sabahı erken saatlerde, 55 yaşındaki Ukraynalı bir kadının Gineli 27 yaşındaki bir sığınmacı tarafından kaldırımda tecavüze uğraması ve ardından tutuklanmasıyla gerçekleşti.

Tecavüz, Piacenza belediye başkanı Katia Tarasconi de dahil olmak üzere geniş çapta kınandı ve "bir kadının korkak bir suçlu tarafından tek başına saldırıya uğramasının ürpertici olduğunu" söyledi.

İtalyan gazetesi Il Messaggero tarafından yayınlanan tecavüz görüntüleri, 25 Eylül'de İtalya'da yapılacak genel seçimlerin ardından İtalya'nın bir sonraki başbakanı olacak olan Meloni tarafından Pazar gecesi bir tweet'te kullanıldı.

Meloni, Twitter'dan yaptığı açıklamada, “Bir Ukraynalı kadına gün boyunca bir sığınmacı tarafından gerçekleştirilen bu gaddar cinsel şiddet olayı karşısında sessiz kalamayız. Bu kadına sahip çıkın. Onu geri kazanmak için elimden gelen her şeyi yapacağım” ifadelerini kullandı.

Meloni'nin tweet'i hem halktan hem de muhalefet politikacılarından büyük bir eleştiri aldı.

Merkez sol Partito Demokrato'nun (PD) lideri Enrico Letta, tecavüz görüntülerini yayınlamanın "uygunsuz" olduğunu ve "seçim amaçları için bunu yapmanın daha da uygunsuz olduğunu" söyledi. İnsanlara ve mağdurlara saygı her zaman önce gelir.

Merkezci Azione partisinin lideri Carlo Calenda, Twitter'da şunları yazdı:

"Tecavüzü ihbar etmek bir görevdir. Bunu seçim amaçlı göstermek her şeyden önce tecavüze uğrayan, kesinlikle ifşa edilmek istemeyen kadın için ahlaksız ve saygısız bir davranıştır. sosyal medyada bu şekilde. Yazık sana Giorgia Meloni."

İşte o korkunç olaydan çok kısa bir görüntü:

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin