Ukrayna'daki Kanuni Sultan Süleyman Camii'ne ilişkin yeni açıklama

Ukrayna'nın Mariupol şehrindeki Kanuni Sultan Süleyman Camii Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu, caminin bombalanmadığını söyledi, bölgeden tahliyelerin yarın olacağını aktardı. Hacıoğlu caminin 700 metre yakınına bir bomba düştüğünü aktardı.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna'daki Kanuni Sultan Süleyman Camii'ne ilişkin yeni açıklama

Dün, Rusya'nın Mariupol'deki bir camiyi bombaladığı ve camide çocuklar ve Türklerin de sığındığı iddia edilmişti. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, vurulan caminin Mariupol'deki Kanuni Sultan Süleyman Camisi olduğunu açıklamıştı. 

"CAMİ BOMBALANMADI YAKINI BOMBALANDI"

Bu açıklamaların ardından, Mariupol şehrindeki Kanuni Sultan Süleyman Camisi Derneği Başkanı İsmail Hacıoğlu, Haber Global'de camiye ilişkin açıklamalarda bulundu:

Ben Odesa'dayım, Mariupol'daki Türklerin tahliyesini buradan organize ediyoruz. Mariupol'de 86 vatandaşımız var, bunların 34'ü çocuk. Camide de 30 civarında vatandaşımız var, diğerleri de sığınaklarda, evlerinde. Tahliye otobüslerimiz gidiyor, Ruslar salmıyorlardı, geri geliyordu. Bugün bakanlarımızın çabalarıyla konvoyumuzu saldılar, konvoy geçti, Mariupol'e doğru devam ediyor. Yarın inşallah vatandaşlarımızın tahliyesini yaparız.

Cami bombalanmadı, 700 metrelik yakınına bomba düştü ancak daha sonraki hedef cami olabilirdi. Daha önce Donetsk'teki camiyi de bombaladılar.

https://twitter.com/UKRinTR/status/1502567988783988737?s=20&t=5P05TyL7PHSLN84r5KxOrQ


Caminin hala ateş altında olduğu, çatışmaların giderek camiye yaklaştığı belirtiliyor.

Caminin eski imamı Said İsmailov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kanuni Sultan Süleyman Camisi, Ukrayna'daki en güzel yheni camilerden biridir, Ruslar şimdi onu yıkıyor. İletişim yok. Camiye sığınanlara ne olduğu bilinemiyor" ifadelerini kullandı.

 

Etiketler Ukrayna Rusya cami bomba
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin