Ukrayna’da helikopter düştü. İçişleri Bakanı, yardımcısı ve müsteşar dahil 14 kişi öldü. Üç çocuk da ölenler arasında

Ukrayna'da başkent Kiev bölgesinde anaokulunun yakınına bir helikopter kaza sonucu düştü. Helikopterde bulunan İçişleri Bakanı, yardımcısı ve müsteşar dahil 14 kişi öldü, 29 kişi yaralandı. Hükümet, olayın sabotaj olup olmadığını soruşturduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna’da helikopter düştü. İçişleri Bakanı, yardımcısı ve müsteşar dahil 14 kişi öldü. Üç çocuk da ölenler arasında

Ukrayna’nın Brovary şehrinde bir anaokulunun yanına helikopter düştü.

Kazada İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy (ortadaki), yardımcısı ve müsteşar dahil 14 kişinin öldüğü belirtildi.

Ukrayna’da helikopter düştü. İçişleri Bakanı, yardımcısı ve müsteşar dahil 14 kişi öldü. Üç çocuk da ölenler arasında

Üç çocuk da ölenler arasında bulunuyor.

Kazanın ardından yangın çıkarken, bölgeye ambulans, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ukrayna’da helikopter düştü. İçişleri Bakanı, yardımcısı ve müsteşar dahil 14 kişi öldü. Üç çocuk da ölenler arasında - Resim : 2

Yaralanan 29 kişi hastanede tedavi altına alındı.

Bunlardan 15'i çocuk.

Ukrayna’da helikopter düştü. İçişleri Bakanı, yardımcısı ve müsteşar dahil 14 kişi öldü. Üç çocuk da ölenler arasında - Resim : 3

Kiev Valisi Oleksiy Kuleba Telegram hesabından yaptığı açıklamada, ölü ve yaralıların olduğunu aktarırken, kaza sırasında anaokulunda çalışanların ve çocukların olduğunu, herkesin tahliye edildiğini belirtti.

Helikopterin cephe hattına gitmek üzere havalandığı açıklandı.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraşenko, helikopter kazasının sebebinin sabotaj mı arıza mı olduğunun müfettişler tarafından araştırıldığını bildirdi.

ZELENSKİ'DEN AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Brovary’de bugün yaşanan ve İçişleri Bakanı Monastyrskyi dahil 18 kişinin ölümüne neden olan helikopter kazasıyla ilgili taziye mesajı yayınladı. Zelenski, “Bu dakika itibariyle 3 çocuk hayatını kaybetti. Acı tarif edilemez. Helikopter anaokullarından birinin arazisine düştü” açıklamasını yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski taziye mesajında “Şu anda trajedinin kurbanlarının kesin sayısı belirleniyor. Bunlar arasında Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrskyi, Bakan Yardımcısı Yevhen Yenin, İçişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Yuri Lubkovych, yardımcıları ve helikopter ekibi yer alıyor. 10'u çocuk 25 kişi yaralandı. Bu dakika itibariyle 3 çocuk hayatını kaybetti. Acı tarif edilemez. Helikopter anaokullarından birinin arazisine düştü. Ukrayna Güvenlik Servisi'ne, Ukrayna Ulusal Polisi ve diğer yetkili kurumlarla işbirliği içinde olayın tüm koşullarını öğrenmesi talimatını verdim” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin