Ukrayna-Türkiye ortak yapımı Klondike 72. Berlin Uluslararası Film Festivali Panorama Bölümü’nde

Maryna Er Gorbach’ın yönetmenliğini yaptığı, Mehmet Bahadır Er’in ortak yapımcılığını üstlendiği Ukrayna-Türkiye ortak yapımı ‘KLONDIKE’ filmi dünyanın en prestijli film festivallerinden biri olan 72. Berlin Uluslararası Film Festivali Panorama Bölümü’nde sinemaseverlerle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna-Türkiye ortak yapımı Klondike 72. Berlin Uluslararası Film Festivali Panorama Bölümü’nde

20-30 Ocak tarihleri arasında dünya prömiyerini yine dünyanın en büyük film festivallerinden Sundance Film Festivali’nin Uluslararası Yarışması’nda yapacak olan KLONDIKE’ın Avrupa prömiyeri için adresi Berlin oldu.

Ukrayna-Türkiye ortak yapımı Klondike 72. Berlin Uluslararası Film Festivali Panorama Bölümü’nde

 Ukraynalı, Türk, Çek, Boşnak ve Gürcü ekipler film için birlikte çalıştı

 T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TRT 12 Punto ve Ukrayna Devlet Film Ajansı’nın ortak filmi olan KLONDIKE’ın çekimleri Ukrayna’da gerçekleştirildi. Yeni nesil sıradışı, yaratıcı ve cesur sinemacıların filmlerinin yanı sıra büyük yönetmenlerinde filmlerinin gösterildiği Berlin Film Festivali’nin en güçlü bölümlerinden birisi olan ‘Panorama’ bölümünde gösterimi gerçekleşecek.

Yönetmen Maryna Er Gorbach ve yapımcılarından Mehmet Bahadır Er Amerika’dan Almanya’ya geçerek 10-20 Şubat tarihlerinde filmin oyuncuları ve ekibi ile birlikte Berlin’deki gösterimlere katılacak.

Ukrayna-Türkiye ortak yapımı Klondike 72. Berlin Uluslararası Film Festivali Panorama Bölümü’nde - Resim : 2

Malezya Havayollarına ait yolcu uçağının 2014’te Ukrayna’da düşürülmesi beyazperdede

Ukrayna – Rusya sınırında yaşayan Ira, köyü ayrılıkçı gruplar tarafından kuşatılmış olmasına rağmen evini terk etmeyi reddeden hamile bir kadındır. Ne var ki 17 Temmuz 2014 günü Ira ve ailesi kendilerini uluslararası bir uçak kazası felaketinin merkezinde bulacaktır.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin